Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Slovenský dějepis

Avarským i slovanským poddaným nezbývalo, než aby jim bylo stříbro jedno, takže se jenom pářili a asimilovali.
Takže o náplavách z Asie bych nemluvil pohrdavě, neboť není vyloučeno, že Ty nebo já máme v sobě slušnou porci avarské krve. A musím také podotknouti, že půvab maďarských žen se může směle měřit s moravským nebo slovenským.

To tak bylo snad vždycky. Jen málokdy se stalo, že někdo dobyl území a kompletně vybil jeho obyvatelstvo, naopak, potřebovali někoho, kdo tu zemi bude nadále obdělávat a přinášet zisk dobyvateli. Koneckonců, tehdy bylo mnohonásobně míň lidí, takže by taková dobytá země by se blbě osidlovala jen vlastními silami. Že pak docházelo k vzájemnému spojení a míšenému potomstvu je vcelku jasný. Též si myslím, že hrát si na něco jako čistou rasu je pitomost, jen přes naše území přešli keltové, germáni, slované, ba dokonce i římané, když jdeme jen do bližší minulosti, tak tu pár let pobývali švédové a Napoleon zde nechal tak pár svých vojáků (zrovna čtu knížku o 1. světové, jedna z autorek té knihy měla dědečka ve Velké válce a prapraděd byl francouz, kterýho tu nechal Napoleon).
A když si vezmeme angličany, tak ti jsou taky pozoruhodná směska, původní britoni, pár římanů, do toho germánští anglové a sasové a mraky francouzů. A taky to tam určitě občas plenili vikingové.
Takže čím se navzájem lišíme, tak asi jen tím, kde jsme se narodili a jakým jazykem mluvíme.
Všechny války vyvolali ti u kormidel, ale odsral to vždy poddaný lid. A prakticky jedinej důvod, z pohledu lidu poddanýho, proč stáli navzájem prosti sobě, byl ten, že každej mluvil jiným jazykem. Jen pár fanatiků tomu věřilo, ten zbytek bojovat ani nechtěl, ale obvykle prostě jen musel.

Pokud jde o baby - všude na světě jsou hezký holky. Snad kromě Anglie :-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat