Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ako sme si odvolavali Kalinaka

U nas na SK uz par tyzdnov zazivame politicku grotesku, kde bezzuba opozicia nevie odvolat ministra vnutra, pretoze je on je proste neodvolatelny.
Cele odvolavanie je cista parodia ako z jednej tak z dtuhej strany.
Nas preceda tvrdi, ze jeho najoblubenejsi ministert je cisty ako lalia a obhajuje neobhajitelne, opozicia zase saskuje a predvadza teatralne divadlo, cim odvadza pozornost od faktov.
Ak mi nieco dnes v politickych debatach (nielen u nas, typicke je to aj pre CZ policajnu revoltu) tak je to udrzanie emocii na uzde a venovanie pozornosti faktom.
Faktom je, ze minister spociatku popieral svoj vztah k podnikatelovi podozrivemu z danovych podvodov a zazracne si spomenul az ked sa zistilo, ze od neho kupil obchodny podiel vo firme.
Faktom je, ze firma neskor ministra velmi stedro vyplacala, co minister najprv vysvetloval ako splatku pozicky, neskor ako dividendy, co neznie dost presvedcivo.
Faktom je, ze minister "obhajoval" dotknuteho podnikatela s tym, ze 12mil vyplatenych v hotovosti bolo v "tej dobe normalne", co nie je pravda, pretoze nosit so sebou 102kg v bankovkach mi normalne nepripada ani dnes. Fyzicky sa to sice odniest da, ale aky je dovod k tomu vlacit niekam 102kg bankoviek? Predavajuci aj kupujuci, aby si najali minimalne 2 typkov na odnos takejto vahy, nehovoriac o bezpecnosti takejto transakcie.
Faktom je, ze podozrivy podnikatel bol/je vysetrovany niekolkokrat a vzdy za zahadnych okolnosti sa nic nezistilio/nepotvrdilo/nepokracovalo vo vysetrovani/chybal podpis...atd.
Faktom je, ze minister v danovom priznani zabudol priznat tieto prijmy, cim sa dopustil trestneho cinu kratenia dane a zaujimave je, ze tomuto detailu sa vobec nikto nevenuje.
Faktom je, ze preceda byva v bytovom komplexe, ktory vlastni dotknuty podnikatel, co tiez vzbudzuje podozrenie.
V rovnakom, ci podobnom komplexe byvaju aj dalsi jedinci, zhodou okolnosti napriklad dozorujuci prokuratori a podobne postavicky zakomponovane v tejto kauze.

Preceda, ktory kedysi tvrdil, ze staci tien podozrenia a minister leti akosi zabudol na toto svoje slavne prehlasenie a zrazu drzi bobrika sudrznosti, samotny minister ma pocit, ze ma zodpovednost voci volicom, a preto odstupit nemoze a fakt, ze ho maju presetrovat vlastni podriadeni nepovazuje za stret zaujmov.
Bohuzial opozicia robi jednu chybu za druhou, s vacsinou odhaleni posielaju do TV Matovica, ktory ma sam maslo na hlave a je pre precedu lahkym tercom, naposledy strana SAS vyslal do TV extra nesympatickeho pana, ktory chudakovi ministrovi skakal stale do reci a namiesto faktov vyvolaval len emocie, az som mal vo finale pocit, ze ten minister je predsa len spravny chlap (bohuzial nie je). Namiesto toho, aby sa zamerali na nespochybnitelne fakty (danovy unik, klamanie v priamych prenosoch) vyvolavaju nove a senzacnejsie odhalenia, ktore vsak uz vela noveho do pripadu neprinesu, co je skoda, pretoze nas bradaty sympatak nam bude vnutru vladnut asi aj dalsie roky.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Fakta jsou na obtíž. Lepší je vzbuzovat emoce, protože ty se lépe kontrolují a lidi přitom nemyslí.…
touchwood 28.06.2016 05:59
touchwood
Farage je komediant, oooo klamali sme, ale to nie ja to Johnson (cize to nevadi), vstupil som do EU…
fleg 28.06.2016 18:37
fleg
Legrace by nastala, kdyby teď ve všech státech EU bylo vyhlášeno referendum. Kolik myslíš, že by eu…
L-Core 28.06.2016 20:44
L-Core
zkusím odpovědět za flega: možná by to v ČR dopadlo blbě, ale myslím, že spousta lidí v normálních z…
touchwood 28.06.2016 21:37
touchwood
Nahrávku na smeč využívám ;-) A spousta lidí v normálních zemích také vidí, kam to směřuje v EU.
L-Core 29.06.2016 07:44
L-Core
Lidi nechápou, euroelity jim musí vše trpělivě vysvětlovat: V žádném případě si nesmíte myslet, že… nový
karel 29.06.2016 10:14
karel
Nedíval jsem se. Tipoval bych to na Schultze. Zní to tak nějak goebelsovsky, před napadením Polska.… nový
L-Core 29.06.2016 10:38
L-Core
IMHO to není žádná nahrávka na smeč, protože jsem přesvědčen, že žádný přirozený vývoj není přímočar… nový
touchwood 29.06.2016 10:16
touchwood
To je taky smec co ide do autu ale. Pretoze to, ze to v Eu nejde dobrym smerom vidi vacsina sice, al… nový
fleg 29.06.2016 10:40
fleg
Mně to připadá, že jsi v zajetí představ, že čím větší celek (slepenec), tím nutně lepší. Co histori… nový
L-Core 29.06.2016 11:34
L-Core
V zajati si prave podla mna ty a divim sa lebo ako uctovnik by si mal mat blizko aj k ekonomike a ek… nový
fleg 29.06.2016 21:04
fleg
Mám prostě jiný názor :) Já opravdu nevím, kde se Rusko potácí. I když je mi jasné, že západ by si… nový
L-Core 30.06.2016 13:55
L-Core
Myslím, že více se potácí nejmenovaný jižní stát EU i přes masivní "podporu". Ale predsa nikto netv… poslední
fleg 01.07.2016 06:57
fleg

Lidi nechápou, euroelity jim musí vše trpělivě vysvětlovat:

V žádném případě si nesmíte myslet, že my, pokud zavádíme v Evropě jistý proces pořádku, to děláme proto, abychom jednotlivým národům zkrátili život. Podle mého názoru se musí pojem svobody nějakého národa uvést do souladu se skutečnostmi, před kterými dnes stojíme, a s jednoduchými otázkami účelnosti. Tak jako v rodině nemůže mít jeden její člen právo rušit trvale svou sobeckostí její vnitřní mír, tak nemůže ani jednotlivý národ v Evropě mít natrvalo možnost stavět se proti všeobecnému procesu pořádku.

Schválně, kdo je autor? Hádat, nepodvádět, nehledat.

IMHO to není žádná nahrávka na smeč, protože jsem přesvědčen, že žádný přirozený vývoj není přímočarý, ale naopak osciluje okolo optimální trasy. Jinými slovy: "velká Evropa" není špatný nápad a nic lepšího nikdo nevymyslel. Že se bude při tak velkém projektu procházet i slepými uličkami, to je nabíledni. Že to bude klopotná cesta 3 kroky před a 2 vzad, to je taky jasné, protože se všichni snaží držet demokratických principů, a tedy bude docházet ke zdržením a problémům.

To je taky smec co ide do autu ale. Pretoze to, ze to v Eu nejde dobrym smerom vidi vacsina sice, ale najviac vykrikuju ti, co chcu EU hned opustit a to je velmi kratkozrake.
Pred par dnami mi kamarat na pive povedal, zeby sme mali vystupit, vzdat sa eura a riadit sa podla rad nasich starych materi.
Vsetko fajn len on si nejako nevsimol, ze svet sa za tych 100 rokov trosicka zmenil, ze ist dnes ako solitaire sa proste neda a kto to skusi tak na to doplati.

V zajati si prave podla mna ty a divim sa lebo ako uctovnik by si mal mat blizko aj k ekonomike a ekonomii.
Porovnavat sa s minulostou je proste blbost. Obchod 100 rokov dozadu sa robil inak, obchod 40 rokov dozadu bol este zalozeny na inych principoch a dokonca aj obchod pred 20 rokmi este nebol rovnaky ako je teraz. Kdeze bola vtedy Cina, globalizacia bola len taky pojem a vacsina statov bola sebestacna. Ale to vsetko je prec.
Ci s Islandom, ktory prednedavnom skrachoval? Island je mikrokrajina aj oproti CR, co je v pripade ekonomiky v tomto pripade vyhoda.Ja ti dam iny priklad, co Rusko? Obrovska, bohata krajina s modernou ekonomikou. Preco sa Rusko potaca na hranici preziitia?

Mám prostě jiný názor :)

Já opravdu nevím, kde se Rusko potácí. I když je mi jasné, že západ by si to přál.
Nezanedbatelný vliv na to budou mít ceny ropy a plynu, něco možná zařídila i ta embargová válka.

Myslím, že více se potácí nejmenovaný jižní stát EU i přes masivní "podporu".

Myslím, že více se potácí nejmenovaný jižní stát EU i přes masivní "podporu".

Ale predsa nikto netvrdi, ze ked si v EU, ze pecene holuby padaju same do huby. Ja len tvrdim, ze keby je napriklad Rusko v EU tak sa maju rusi vyrazne lepsie ako teraz, pretoze napriek potencialu sami nedokazu vo svete nic. A nepomaha im ani devalvujuci rubel tak ako pomohlo napriklad Islandu, ked spustil kontrolovanu inflaciu a devalvaciu koruny.
Suhlasim s tebou, ze EU tahaju ekonomicky dole predovsetkym juzne staty (nielen tebou "menovany"), pretoze je tam ina mentalita proste. Naopak ekonomicky zdrave su severne a stredne vratane CR a SR.
Keby je to na mna tak utnem juh EU a hned by sa nam zilo lahsie;o).
Rusov som vysvetloval uz v inom prispevku. Embargo ich az tak dole nedalo,pretoze pokles o 30% sa sice dal ocakavat, ale presne o tolko klesol aj ich obchod s Cinou. Rusov dava dole jednoznacne nizka cena ropy (takisto ako Norov a ine staty), takze maju jednoducho smolu. NO a prave v tomto obdobi by EU mohla vykryt toto hluche obdobie, keby bolo Rusko jej clenom. Aspon ciastocne.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru