Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dnešní svět a jeho budoucnost.

Zdravím, poslední dobou narážím na různé zpovědi a názory že pomalu přestává být pro co žít. Osobně mám taky podobný názor. Řeknu něco málo o tom proč začínám mít takové pocity.
Z toho co nám tlučou média do hlavy, lži, mlžení a zkreslování reality je asi snad každému špatně. Svět se momentálně řítí do 3tí světové války a nejde s tím nic udělat (jedináček nic nezmůže a sjednocení národů jak se zdá už možné není). Náznaků že se něco semele je už spousta, amerika pořád strká rypák kam nemá, rusko se zase chová jak za sovětského svazu a Putin který má snad nějakou mozkovou poruchu se snaží zase zvětšovat hranice. Islámský stát se nás (nejlépe celou planetu) snaží vyhladit a díky islámu jako takovému nás zaplavují hordy lidí o kterých nic nevíme a nemáme jak se proti nim (pokud začnou zbrojit) bránit. Politici s tím skoro nic nedělají ba jiné národy a zatemnělé mozky by nás nejraději utopili v islámu. Komu se to nelíbí ten je ihned rasista a islamofob. Přitom "ojedinělých" útoků muslimů jen v německu je už tolik že je to na vyhlášení výjmečného stavu. Tolik ale jen k politické situaci ale co lidstvo samo?
Třeba dnešní trendy, lidi se nezajímají. Jsou prostě apatičtí. Někde někdo kolabuje na zemi, všeci chodí kolem, ale nikdo nepomůže. V autobuse mlátí těhotnou ženu a nikdo ani na policii nezavolá. Případů jsou spousty a lidem je to prostě fuk. Dobrých lidí ubývá a hodnoty se doslova vytrácejí.
Co takvé děti ve školách? Jak asi mohou hodnoty přetrvat když dnešní děti zajímá už jen facebook a mobil. Už si nezajdou hrát ven jako za našich časů, sedí doma a dívají se na jiného blbečka jak na youtube hraje nějakou hru a do toho má blbé kecy. Nedej bože aby si tu hru sami zahráli, to by byl alespň nějaký pokrok. Ale je toho daleko víc, děti na školách šikanují učitele? Jak je to vůbec možné? A co rodiče těch dětí? Dítě umí pěkné ho*no, dostane špatnou známku a rodič jde do školy seřvat učitele, co si to jako dovolil? Kam ten svět spěje?
Do velké prd*le jak se mi tak zdá.
Starší ročníky, zavzpomínejme jaké byli hodnoty v v roce 1980? 1990 (můj ročník)? 1995? A porovnejme to s tím co je dnes, jak by ten graf vypadal kdyby jsme na X ose měli čas a na Y ose hodnoty života? Podle mě by to nebyl hezký pohled. A teď si představme co bude za 5,10,15 let ? Ano zní to silně depresivně ale je to né pesimistický nýbrž realistický pohled na svět.

Co si o tom myslíte vy? A prosím, nepište sem ani pesimismus ani optimismus. Vemte to čistě reálným pohledem, tak aby vznika diskuze nad situací a né psychickém stavu jednotlivců.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat