Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Dnešní svět a jeho budoucnost.

Realnej pohled je, ze to vidis moc pesimisticky. (sorry, nemohla jsem si to odpustit)

Historie se muze zdat lepsi, protoze jsme v ni nezili, takze jsme odkazani na vykopavky (ze kterych se zjisti celkem kulovy), pisemne pamatky a zaznamy (ty uz jsou o chlup lepsi), audio/video nahravky nebo osobni vzpominky, ale nic z toho ti nezprostredkuje tu realnou zkusenost ziti v te dobe. Plus jak uz tu nekdo poznamenal, dneska se informace siri rychlosti blesku, takze mame mnohem vetsi prehled o tom, co se kde deje za "hruzy" - toho byli lide drive usetreni, drbalo se maximalne o tom, co se deje v sousedni vesnici a o nejakych udalostech na druhem konci republiky (natoz sveta) vedeli houbeles. Ale ono to mozna bylo svym zpusobem i lepsi. Tenkrat meli depku tak mozna z toho, ze jim dal/a kluk/holka kosem, dneska maji lidi depku z toho informacniho smogu.

Co se deti tyce - pises, ze tvuj rocnik je 1990. Takze jsi v podstate mlady dospely, ktery si v poslednich letech zacina tvorit vlastni nazory na svet a sbirat zivotni zkusenosti a prestava rozumet nactiletym, protoze s nimi a jejich zajmy ztratil kontakt. Ale pred 10 lety prskali nad nasi (jo, jsem jen o par let starsi nez ty) generaci dnesni petatricatnici. Pred 20 lety zase rikali totez o jejich generaci dnesni petactyricatnici. A dnesni patnactileti budou zase za 10 let kroutit hlavou nad temi, kterym bude 15 v te dobe.

Jasne, svet se meni. Ale menil se vzdycky, kazda doba prinasela neco noveho - nekdy lepsiho, nekdy horsiho. Ale furt je to celkem standardni vyvoj. Obcas mir, obcas valka, obcas nejaky prevratny objev, obcas doba temna. V historii to vzdycky takhle bylo a vzdycky to tak i bude.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat