Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Tak jak dál s tím Schengenem?

Nejen pár jedinců, kteří nechtějí chápat výhody ani když se jim to přikazuje, ale už nadpoloviční většina v tradičních zemích západní Evropy je pro konec toho motání se kohokoliv mezi státy EU bez jakékoliv kontroly. I v Německu, pilíři EU.

http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/399623-nemci-francouzi-i-italove-uz-toho-maji-dost-preji-si-konec-schengenu.html

Dole v článku je vyčíslena ztráta pro ČR. Nabízí se otázka, zda tohle nestojí za lepší pocit bezpečí. Navíc, když pokladničky (EET) a kontrolní hlášení přinesou několikanásobně více. Akorát mám trochu obavu ze státních zakázek na stavbu plotů kolem ČR; tuším, že ty budou patřit mezi ty dražší ;-)

Líbí se mi příspěvek z diskuze (citace)

Tolik rasismu, xenofobie a fašismu najednou :o) Dovede si někdo představit, že by tohle řekli Češi nebo Maďaři či Slováci před půl rokem? Ono to lehce zaznělo a to bylo vyhrůžek o zastavení dotací, různých trestech, pomalu nás chtěli obsadit a protektorovat, co zaznívalo z Rakouska, Německa a Bruselstánu. A nyní už takto mluví prakticky všichni a je to v pořádku.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nechávám to už koňovi, ty věčné kotrmelce úředníků a politiků jsou akorát k smíchu a stejně nic neře… nový
M-Pol 07.04.2016 06:02
M-Pol
IMHO by bylo dobrém kdyby na nějakém sumýši bylo řečeno, že jsme se zkusili semknout do Evropské Uni… nový
Yarda 07.04.2016 16:41
Yarda
to se neosvědčilo Bylo by užitečné srovnat na jednu hromádku věci pozitivní a na druhou negativní.… nový
hynajs 08.04.2016 09:44
hynajs
A je to tady, Putin! On nás před ním člověk v tísní Pánek za pár milionů ochrání. http://www.parlame… nový
karel 08.04.2016 09:56
karel
Před rokem 1989 jsem žil v ČSSR a odtamtud úplně zadarmo vím, že nás východní bratr vybírat nenechá.… nový
hynajs 08.04.2016 10:21
hynajs
Bohuzial z vedenia EU priachadza v poslednej dobe jedna blbost za druhou. Ale vzdat sa Schengenu by… nový
fleg 07.04.2016 20:51
fleg
to by ovšem EU nesmělo být odkladištěm opotřebovaných radioaktivních politiků. nový
touchwood 08.04.2016 11:18
touchwood
http://byznys.lidovky.cz/je-nutne-mit-zimni-vybavu-i-v-lete-hrozi-sikana-ridicu-boji-se-experti-124-… nový
Yarda 16.04.2016 08:05
Yarda
Tak v tomto případě jsem v klidu, na zimních jezdím celoročně, už odhadem šestou sezónu :puff: nový
L-Core 16.04.2016 09:37
L-Core
Ve fabrikách to bývá tak, že čím blbější manager (či jinej funkcionář), tím víc si všímá hovadin, př… nový
Prasak 16.04.2016 21:07
Prasak
jj, naprosto přesně popsáno, nejdůležitější jsou nálepky na každým rozváděči s nápisem "Pozor, elekt… nový
jirka44 17.04.2016 07:23
jirka44
A i přesto je ročně x pracovních "smrťáků". (pokud někdo kdo za bezpečnost zodpovídá, tak může vyprá… nový
M-Pol 17.04.2016 07:59
M-Pol
S tou bezpecnostou je to tak, ze hoci sa to zda ako buzeracia, ked sa nad tym zamyslis urcite zmenis… nový
fleg 19.04.2016 08:06
fleg
Holt někdo je rád, když za něj myslí strana a vláda a někomu to vadí. nový
karel 19.04.2016 08:21
karel
Tak ale nebudete snad proto chodit do obchodu v helmách? poslední
L-Core 19.04.2016 09:11
L-Core

Nechávám to už koňovi, ty věčné kotrmelce úředníků a politiků jsou akorát k smíchu a stejně nic neřeší = nežli se skutečně na něčem dohodnou, tak bude "válka", emigranti se rozlezou jako kobylky po Evropě, ve finále to domorodci sami a to bez úředníků, poženou svinským krokem do pryč.

to se neosvědčilo

Bylo by užitečné srovnat na jednu hromádku věci pozitivní a na druhou negativní. Osobně tu první hromadu vidím nesrovnatelně větší s tím, že se máme jak prasata v žitě bez velké námahy (což je špatně).

tak zkusíme něco jiného

Nic dalšího zkoušet už soudruh Putin nepřipustí a tentokrát ta kazajka bude pevná. Mj. ani nebude kam utéct (připomínám, že za minulé koloniální nadvlády všichni utíkali na Západ, někdo i nohama).

Před rokem 1989 jsem žil v ČSSR a odtamtud úplně zadarmo vím, že nás východní bratr vybírat nenechá.
Zcela bezplatně a bez nároku na honorář se snažím tuto zkušenost předávat a v rámci svých nicotných možností přispět k léčbě podobných nebezpečných iluzí.

http://byznys.lidovky.cz/je-nutne-mit-zimni-vybavu-i-v-lete-hrozi-sikana-ridicu-boji-se-experti-124-/doprava.aspx?c=A160415_164236_ln-doprava_pave
Tak men napadlo (přímo v hlavě):
Když C. & K. Slavná Evropská Ůnyje vyřešila takové kolosální problémy jako co se smí jmenovat Rum nebo Máslo, že by neměla sílu k vyřešení takových maličkostí jako aby byly ve všech státech EU sjednocené dopravní předpisy, aby řidiči po přejetí hranic, které v schengenském prostoru ani nemusí zaznamenat
https://goo.gl/maps/NsP7CorQhVA2
nemuseli přemýšlet, jaká maximální rychlost je povolená ve vesnicích a co znamená jaká dopravní značka?

Ve fabrikách to bývá tak, že čím blbější manager (či jinej funkcionář), tím víc si všímá hovadin, především vizuálních a jednoduchých (poškozený nálepky, paleta nakřivo, tamten nemá helmu a tamhleten ocelový boty), než skutečný problémy (špatnej materiál, přesluhující strojovej park...). A ve vedení států, potažmo EU, to je stejný, skutečný průsery řešit neumí, ale mají teplý fleky, což je důležitý. Ti, co tomu opravdu rozumí a ví co a jak, tak buď nejsou připuštěni k lizu, nebo pracují někde jinde.

S tou bezpecnostou je to tak, ze hoci sa to zda ako buzeracia, ked sa nad tym zamyslis urcite zmenis nazor (ak nie si blbec;o).
Typicky priklad u mna su napriklad prilby pri lyzovani pre deti, detske autosedacky, ci prilby na bicykel.
Co som sa ja zanadaval ked to zaviedli a brblal, ze to je buzeracia, ze som sa cely zivot lyzoval bez prilby, ze na bicykli tiez a predsa na to, aby som viezol dieta 400m po meste nepotrebujem sedacku. Ved som cele detstvo prezil na zadnom sedadle bez nej tak preco nie aj sucasne deti?
Dnes by som bez sedacky uz dieta do auata nezobral, ani keby to bolo povolene, na bicykli to beriem ako samozrejmost a divim sa, ze my sme chodili za mladi bez nich a na lyziach som pred par rokmi videl pad zo sedacky v relativne pomalej rychlosti, ale na lad a videl som krv na nom potom z rozbitej hlavy, takze prilbu nosim aj ked je vyrazne teplo a potim sa v nej (nosil som ju aj predtym).
Najnovsie ma trosku "obmedzovala" poziadavka zakaznika aby sme pri tahani kablov z plosiny boli zaisteni, co ma stalo nemalo penazi, pretoze som musel kupit postroje a lana. Ved doteraz sme robili vzdy bez, je to predsa kos asi s 1m zabradlim a bla bla bla. Este stale trosku v tom, ze je to buzeracia, ze pravdepdobnost padu je minimalna, ze je to nasa vec, ale viem, ze za rok uz bez postroja na tu plosinu ani nevleziem a nepustim tam ani ziadneho mojho spolupracovnika.
A ked sme pri paletach pred par mesiacmi u nas zabila padajuci tovar dieta v nakupnom centre pravdepodobne z dovodu kriveho ulozenia v regali (mozno aj paliet).

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru