Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Opravdu českým firmám chybějí technici?

http://www.novinky.cz/ekonomika/399610-ceskym-firmam-chybeji-technici-i-delnici.html
Nedávno jsem dvěma personálním agenturám zaslal e-mail:

Dost často narážím na nářky zaměstnavatelů a personalistů, že obtížně shánějí techniky.
Já jsem elektroinženýr, co se týká vyhlášky 50/78 Sb., mám (resp. u posledního zaměstnavatele jsem měl) přezkoušení podle § 6, 7, 8 a 10 do 1000V.

Nedávno jsem odešel do starobního důchodu. V podstatě z rodinných důvodů, ale ty už, bohužel, pominuly.

Tak se chci zeptat na váš názor, zda má smysl se ucházet v mém věku o nějaké zaměstnání odpovídající mému vzdělání nebo zda nemá cenu psát životopis, protože průměrný personalista, když dojde k datu mého narození už dál číst nebude.

Z jedné obratem odpověděli, že žádné místo pro mne nemají (ale na to jsem se neptal, ani jsem nepsal, o jaké místo bych měl zájem), soudruzi ze druhé asgentury se ani nenamáhali mne poslat do (_!_).
Tak jak to tedy je?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ono nie je problem len v technikoch, ale vseobecne v ludoch. Kamarat mi rozpraval pribehy zo svojej…
fleg 10.04.2016 14:50
fleg
a kolik platí? 50kč na hodinu? to se nemůže divit, že nikoho nesežene.
kmochna 12.04.2016 05:58
kmochna
Neviem kolko si berie agentura, respektive kolko dostavaju ti ludia, ale nebude to vela, pretoze mi… nový
fleg 12.04.2016 12:58
fleg
podívej, o výplatě udělám stojku a 17k jde do pihele. režie vlastního bytu, jídlo, potřeby do domácn… nový
kmochna 15.04.2016 21:54
kmochna
Tak tohle téma mě docela zajímá, jelikož jsem zrovna jeden z druhé strany barikády. Ani ne za měsíc… nový
exupery 25.05.2016 14:21
exupery
Budeš muset hledat nějakou pozici označenou jako vhodnou pro absolventy. Pokud jsi teď posílal živo… poslední
Prasak 25.05.2016 20:22
Prasak

Ono nie je problem len v technikoch, ale vseobecne v ludoch.
Kamarat mi rozpraval pribehy zo svojej firmy, kde pracuje ako vyrobny riaditel (cca 100-120 ludi) ako je problem zohnat normalneho cloveka do vyroby, co by aspon chodil do prace.
Na SK mame totizto este jeden problem a to, ze nas superpremier znizil nezamestnanost tak, ze povyhadzoval ludi z uradu pace a tito presli pod sukromne agentury, ktore ich posielaju do prace a tak to aj vyzera. Kvalita nic moc, vzdelanie 0 bodov a samozrejme castokrat sa to konci tak, ze po 2 dnoch nepridu do prace vobec, takze ich zaskoci iny agenturnik.

podívej, o výplatě udělám stojku a 17k jde do pihele. režie vlastního bytu, jídlo, potřeby do domácnosti, taky chceme žít.... za rovnaké peníze stačí vyhodit nepotřebné lidi, tím se cena práce zvýší. zrovna dneska jsem zažil 4 geodetické firmy o cca. 5ti lidech za skupinu, co se snažily vytvořit graf rovinnosti plochy. hodilo jim to tam občas i o 10 cm. já si za svou práci zodpovídám- stačím si na to sám a ne živit 20 lidí navíc. o manažerech manažerů ani nemluvím.

Tak tohle téma mě docela zajímá, jelikož jsem zrovna jeden z druhé strany barikády. Ani ne za měsíc budu skládat SZZ z bakalářského studia, obor Energetika - Teplárenství, takže jak vy (myslím tím všechny tady) říkáte, mladej a nezkušenej. Docela by mě zajímalo, jak se mi bude hledat práce za dva roky (po dokončení Ing.), jelikož praxe se u mě pohybuje na bodu 0. Jediné řešení, které vidím jako reálné, je se během následujících dvou let postupně začlenit do nějaké firmy. Jinak k všemu příspěvku, i já jsem na zkoušku poslal nedávno dva životopisy a ani do té (_!_) mě neposlali. To by mě teda zajímalo, koho hledají :D

Budeš muset hledat nějakou pozici označenou jako vhodnou pro absolventy.

Pokud jsi teď posílal životopis a ještě nemáš ani toho bakaláře ukončenýho, tak se nediv, moc zaměstnavatelů se asi nebude chtít zabývat někým, kdo ještě studuje (tedy pokud máš denní studium) a dokud Bc nemáš jistýho, tak se tím ani ohánět nemůžeš, takže pro potenciální zaměstnavatele jsi stále jen absolvent SŠ.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru