Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bolo prebehnutie Mostu, #Siete a SNS dohodnute vopred?

Kto nevie o co ide, tak momentalne sa zostavuje (vlastne uz je asi) nova vlada, kde ma vacsinu Smer spolu s dalsimi 3 stranami.
Ono by to nebolo nijako zaujimave, keby vsetky 3 strany zazracne nezmenili nazor o 180 stupnov v priebehu jedneho dna.
Som odporcom spikleneckych teorii, ale su priam ponuka uvaha, ze ten antiSmer postoj bolo len divadielko pre ludi a naozaj slo o vopred dohodnute veci.
Otazka je, co viedlo tieto strany k zmene postoja.
U SNS sa to pochopit da, vratili sa do parlamentu, maju nove vedenie a vedia, ze v opozicii by ich vidiet velmi nebolo.
Zaujimava je pohnutka Most-Hidu. Most ma relativne stabilnu volicsku zakladnu a hoci poklesol nerobil by som paniku na ich mieste a nevsadzal vsetko na jednu kartu. Vyzera to tak, ze usudili, ze to ide dole z kopca a tak este vyryzujeme co sa da.
Pohnutka #Siete je jasna. Strana bola pred volbami lider pravice, najvyssie dvojciferne preferencie a zrazu ledva 6% (ci kolko to dostali). Prochazka pochopil, ze #Siet skoncila a tak vrhol vsetko na jednu kartu a ide vyryzovat z vlady, co sa da. Ked byvaly clen komandy Beblavy zacal "hystercit", ze sa Prochadzka stretol po volbach s Kalinakom (Smer) myslel som si, ze mal len zensku reakciu. Tak sa stretol no a co? Prochadzka samozrejme vsetko (ako vzdy) poprel a vytrvalo opakoval nic nehovoriace frazy. Po case sa ukazalo, ze Beblavy nie je zena, ze je chlap, co nehysterci a ze media zase raz nemali vsetky informacie, ktore vedel on.
Bude sranda sledovat vyvoj po volbach. SNS strati mozno nejake percento, ktore neznasa Smer a na zaklade tejto zrady prejdu ku Kotlebovi.
Most-Hid caka asi zlucenie so SMK, tam su volici pomerne nekompromisni, takze preferencie idu dole a ak budu predcasne voby asi nebudu v parlamente, pricom SMK mozno ano.
#Siet sa ukazala ako parodia, Prochadzka je slizky had (co som si o nom myslel uz davno) a svoju stranu potopil skor ako stihla niekam doplavat. Sucasne preferencie na urovni 2-3% svedcia o politickej samovrazde, takze je jasne, ze chce len vytazit, co sa da a potom lod potichu nabaleny opusti. Vysmechom je, ze #Siet si vyrokovala Ministerstvo dopravy, pricom sa doprave doteraz nevenovala a nema na to personalne kapacity. Zeby pokus nabalit sa na dialniciach a pod?
Zacinam pocitovat sympatie ku SUlikovi, ktoremu som nevedel odpustit, ze potopil predchadzajucu vladu svojim nekompromisnym postojom. Prave to zacina byt na nom zaujimave. Nazory nemeni, postoje ma nekompromisne a racionalne. DOkonca jeho odchod po volbach do Bruselu kvitujem, zistil, ze vladu nezostavi, ze byt v opozicii je len fraska a pocka si kym sa nova vlada rozpadne sama. Co tu bude robit, ked v EU parlamente dostane omnoho viac a od roboty sa nepretrhne? Opat pragamaticky postoj, co vo mne vzbudil sympatie.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Sulíka nikdy, jemu ide len o teplé kreslo, o nič viac a navyše podporca buzien a drogista.... . Cez…
kingdomcome1 21.03.2016 08:38
kingdomcome1
Ty znáš nějakého politika, kterému nejde jen o křeslo (a tedy jen o prachy)? Já z těch českých jen j…
L-Core 21.03.2016 11:43
L-Core
Bydlím s prarodičema v jednom domě a jsem stejného názoru jako kolega výše. Od určitého věku by nemě…
MadMike 21.03.2016 12:52
MadMike
Co takhle ty lidi po dosažení nějaké věkové hranice rovnou humánně utratit? Tím by odpadl i problém…
karel 21.03.2016 13:02
karel
Co takhle ty lidi po dosažení nějaké věkové hranice rovnou humánně utratit? Tím by odpadl i problém… nový
MadMike 21.03.2016 17:38
MadMike
Ta uvaha ma nieco do seba, ja by som zasiel este dalej a pravo volit by si clovek musel zasluzit, ta…
fleg 21.03.2016 13:48
fleg
Právo volit by neměl nikdo a lidé bez volebního práva by určovali, komu ho přidělí. Hezké.
karel 21.03.2016 13:53
karel
právo voliť by potom pridelovali strany podla toho,kto bude ochotný voliť tú ktorú stranu a vrátia s… nový
audax 21.03.2016 14:07
audax
Preco strany, pravo volit by dostali ludia na zaklade nejakeho konsenzu. Napriklad, ze si za rok odv… nový
fleg 21.03.2016 18:58
fleg
v podstate dalo by sa ísť aj takou cestou-ty si si splnil povinnosť a prispel si daňami a povinnými… nový
audax 22.03.2016 15:35
audax
Niektori nemaju pracu, alebo uz prispeli, takze by sa tu muselo upravit, aby to "pravo" nevolit mali… nový
fleg 22.03.2016 20:01
fleg
U voleb jsem párkrát seděl a že by chodili senilové či dementi, to ne. Že ty nesdílíš jejich názory… nový
touchwood 21.03.2016 14:03
touchwood
U voleb jsem párkrát seděl O tom já vůbec nepochybuju, stejně tak nepochybuju o tom, že zrovna ty j… nový
MadMike 21.03.2016 17:52
MadMike
Ta "jeho vec" ta zacne zaujimat, ked Hitler II necha odviest tvoju zenu a deti do pracovneho lagra p… nový
fleg 21.03.2016 18:54
fleg
Ta "jeho vec" ta zacne zaujimat, ked Hitler II necha odviest tvoju zenu a deti do pracovneho lagra p… nový
MadMike 22.03.2016 08:29
MadMike
Madagaskar je nejaky kryci jmeno pro pracovni, koncentracni a vyhlazovaci tabory? :-) (a byl to Hey… nový
merlouska 22.03.2016 22:39
merlouska
Třeba to všechno mohlo dopadnout jinak. ___KLIK___ nový
karel 22.03.2016 23:09
karel
Byl to Heydrich. A naše destinace neměl být Madagaskar, ale Sibiř - ale pouze část. Náckové měli pře… nový
touchwood 23.03.2016 07:10
touchwood
Jo to jsem si spletl, byl to Hess a na Madagaskar měli přijít židi. Tak ještě že to nestihli, na Sib… poslední
MadMike 23.03.2016 08:50
MadMike

Bydlím s prarodičema v jednom domě a jsem stejného názoru jako kolega výše. Od určitého věku by nemělo být starým lidem, kteří už můžou být senilní / dementní (není urážka) rozhodně dovoleno volit. Jsou již zcela mimo realitu a nejsou schopni se přizpůsobit době, třídit informace, kriticky myslet... když je spodní hranice, měla by být i ta vrchní. Rozhodně nechci urážet staré lidi, jejich životní zkušenosti jsou zlato a mnohokrát jsem se přesvědčil, že měli pravdu oni a ne já, ale v tomto ohledu a taky vzhledem k tomu, jaké procento obyvatelstva tvoří...

Co takhle ty lidi po dosažení nějaké věkové hranice rovnou humánně utratit? Tím by odpadl i problém s nevhodnými voliči.

Tak v tom s tebou určitě nesouhlasím, promiň. Nejsem nelida.

Kdo kriticky myslí a třídí informace teda volí koho? Agrofert?

Tak určitě. Já sám jako živnostník doufám, že už v tom Endy konečně udělá pořádek kurva! :-D
Myslel jsem to tak, že někteří senioři prostě chodí k volbám uplně poblázněni informacema, který jsou mnohdy překroucený a stačí jim úplnej prdeček, kecíček, tak si řeknou jo, toho budu volit atp... napsal jsem to jako debil jasný no... neber mě zas tak vážně. Ale při politických debatách s prarodiči se mi mnohdy otvírala kudla v kapse, tak jsem tím postiženej.

právo voliť by potom pridelovali strany podla toho,kto bude ochotný voliť tú ktorú stranu a vrátia sa časy,keď všetko patrilo všetkým a nič nikomu,všade sa kradlo a nikde nič nechýbalo,kde robotník ráno sa obliekol do montérok,do vačku si strčil maslový chleba zabalený v papierovom sáčku,sadol na bicykel a íšiel vládnuť na rozdiel od iného robotníka v iných zemiach,ktorý si ráno dal ham and eggs,obliekol si oblek,sadol do mercedesu a išiel sa dať vykorisťovať....hurá,nech žije strana všemohúca,ktorá udelí vyvolenému volebný hlas na to,aby ju starostlivo preverený volič poverený volením mohol úplne slobodne povinne zvoliť podla presne určeného plánu....

Preco strany, pravo volit by dostali ludia na zaklade nejakeho konsenzu.
Napriklad, ze si za rok odviedol XY dani (vylucis flakacov), alebo, ze si odpracoval XY hodin verejnoprospesnych prac (opat vylucis flakacov), ze spravis uplne primitivny vedomostny test (urci sa, mas aspon vseobecny prehlad)....atd.
Samozrejme su to len nastrely, kto a zaco by mal pravo volit (toto pravo by sisi musel obnovovat pri kazdych volbach) by sa muselo dobre premysliet.

U voleb jsem párkrát seděl a že by chodili senilové či dementi, to ne. Že ty nesdílíš jejich názory a pokládáš je za dementní, to je pouze tvůj osobní názor. Ono možná to tzv. nedostatečné třídění informací je přebito životní zkušeností. Ale i kdyby ne, tito lidé jsou svéprávní a mají nějaký svůj pohled na realitu. A pokud volí komunisty nebo Konvičku, pak to není tak úplně jejich chyba, ale chyba ostatních politiků, kteří umožnili těmto extremistům zaujmout voliče bez toho, že by celý problém jednoduše a pochopitelně vysvětlili.

U voleb jsem párkrát seděl

O tom já vůbec nepochybuju, stejně tak nepochybuju o tom, že zrovna ty jsi byl všude a u všeho :-p.
O životních zkušenostech těch lidí a jejich nenahraditelnosti jsem se myslím vyjádřil zcela jasně a taky je mi úplně jedno, kdo koho volí. I kdyby můj soused volil Hiltera II., tak je to jeho věc a já bych mu za to dokonce ani nezapálil dům :D ...

Ta "jeho vec" ta zacne zaujimat, ked Hitler II necha odviest tvoju zenu a deti do pracovneho lagra pre ich nespravny povod.
Mna naopak zaujima koho voli moj sused a koho volia ludia vseobecne, pretoze nebudem ako Zidia cakat az kym ma nepride niekto vyprevadit do koncentraku.
potom vypalis aj celu dedinu nielen suseda.

Ta "jeho vec" ta zacne zaujimat, ked Hitler II necha odviest tvoju zenu a deti do pracovneho lagra pre ich nespravny povod.

Tak samozřejmě :) - já jsem to myslel konkrétně s tím Hitlerem trochu ironicky, proto ta druhá věta o tom, že bych mu ani nezapálil dům... Chtěl jsem tím jen naznačit tačwůdovi, že když někteří staříci volí konvičku nebo komunisty (BTW konvička má nějakou politickou stranu, která se může volit? to mi nějak ušlo) tak to není ten důvod, proč jsou podle mého názoru dementní. Stařecká demence je něco jinýho a je to normální lékařská diagnóza, což on nepochopil - mou chybou, špatně jsem to napsal, i když jsem teda jasně psal, že to není myšleno jako urážka.
Berte to tak, že někdo Vám tady toho Cejnu s Radkem dělat musí - víš jaká by tu byla nuda? A jako na vážný debaty si raději sednu s doopravdickýma lidma někde na kávu. Kdybych bral porád všechno vážně, tak už jsem dávno po infarktu.

BTW. jistě víš, co s náma chtěl Adolfek, resp. Heindrich nebo jak se on píče jako s národem udělat? vysídlit na Madagaskar. Jen si říkám, proč ta válka neskončila teprve až po tom, co by nás vysídlili... to by byla paráda. Chamící, banány, móře, teplo... kucí vopálený... :D

Byl to Heydrich. A naše destinace neměl být Madagaskar, ale Sibiř - ale pouze část. Náckové měli před Čechy docela respekt..

a nakonec 4. kategorie “špatně smýšlejících Čechů špatné rasy” se měla poklidnou cestou přesídlit “zřejmě” k Ledovému moři, aby zde zastávala “výsostné postavení mezi tamními národy”.

viz https://cs.wikipedia.org/wiki/Kone%C4%8Dn%C3%A9_%C5%99e%C5%A1en%C3%AD_%C4%8Desk%C3%A9_ot%C3%A1zky

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru