Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bolo prebehnutie Mostu, #Siete a SNS dohodnute vopred?

Kto nevie o co ide, tak momentalne sa zostavuje (vlastne uz je asi) nova vlada, kde ma vacsinu Smer spolu s dalsimi 3 stranami.
Ono by to nebolo nijako zaujimave, keby vsetky 3 strany zazracne nezmenili nazor o 180 stupnov v priebehu jedneho dna.
Som odporcom spikleneckych teorii, ale su priam ponuka uvaha, ze ten antiSmer postoj bolo len divadielko pre ludi a naozaj slo o vopred dohodnute veci.
Otazka je, co viedlo tieto strany k zmene postoja.
U SNS sa to pochopit da, vratili sa do parlamentu, maju nove vedenie a vedia, ze v opozicii by ich vidiet velmi nebolo.
Zaujimava je pohnutka Most-Hidu. Most ma relativne stabilnu volicsku zakladnu a hoci poklesol nerobil by som paniku na ich mieste a nevsadzal vsetko na jednu kartu. Vyzera to tak, ze usudili, ze to ide dole z kopca a tak este vyryzujeme co sa da.
Pohnutka #Siete je jasna. Strana bola pred volbami lider pravice, najvyssie dvojciferne preferencie a zrazu ledva 6% (ci kolko to dostali). Prochazka pochopil, ze #Siet skoncila a tak vrhol vsetko na jednu kartu a ide vyryzovat z vlady, co sa da. Ked byvaly clen komandy Beblavy zacal "hystercit", ze sa Prochadzka stretol po volbach s Kalinakom (Smer) myslel som si, ze mal len zensku reakciu. Tak sa stretol no a co? Prochadzka samozrejme vsetko (ako vzdy) poprel a vytrvalo opakoval nic nehovoriace frazy. Po case sa ukazalo, ze Beblavy nie je zena, ze je chlap, co nehysterci a ze media zase raz nemali vsetky informacie, ktore vedel on.
Bude sranda sledovat vyvoj po volbach. SNS strati mozno nejake percento, ktore neznasa Smer a na zaklade tejto zrady prejdu ku Kotlebovi.
Most-Hid caka asi zlucenie so SMK, tam su volici pomerne nekompromisni, takze preferencie idu dole a ak budu predcasne voby asi nebudu v parlamente, pricom SMK mozno ano.
#Siet sa ukazala ako parodia, Prochadzka je slizky had (co som si o nom myslel uz davno) a svoju stranu potopil skor ako stihla niekam doplavat. Sucasne preferencie na urovni 2-3% svedcia o politickej samovrazde, takze je jasne, ze chce len vytazit, co sa da a potom lod potichu nabaleny opusti. Vysmechom je, ze #Siet si vyrokovala Ministerstvo dopravy, pricom sa doprave doteraz nevenovala a nema na to personalne kapacity. Zeby pokus nabalit sa na dialniciach a pod?
Zacinam pocitovat sympatie ku SUlikovi, ktoremu som nevedel odpustit, ze potopil predchadzajucu vladu svojim nekompromisnym postojom. Prave to zacina byt na nom zaujimave. Nazory nemeni, postoje ma nekompromisne a racionalne. DOkonca jeho odchod po volbach do Bruselu kvitujem, zistil, ze vladu nezostavi, ze byt v opozicii je len fraska a pocka si kym sa nova vlada rozpadne sama. Co tu bude robit, ked v EU parlamente dostane omnoho viac a od roboty sa nepretrhne? Opat pragamaticky postoj, co vo mne vzbudil sympatie.

Příspěvek do debaty

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat