Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Britské referendum, hlasujme

To je prave velky omyl, ze bez EU, ci ineho zdruzenia to v dnesnom globalizovanom svete ekonomicky ide. Soliterstvo sa dnes proste neda a urcite nie pre taku malu krajinu ako je CR.
Myslienka, ze mala krajina moze byt nezvisla a mat uzatvorene len dohody s tymi, s ktorymi sa jej to hodi je velmi naivna.
A uvadzat ako priklad Svajciarsko je tiez od veci a nielen preto, ze je to jediny priklad, ale aj preto, ze CH je ako krajina unikat. Btw pozri si sktrukturu ioch exportu, mna osobne zaujal fakt, ze napriklad vyvazaju krv za 18 mld $ rocne. To tam musia zabit rocne ludi a zvierat;o).
Polozil si si otazku preco sa vsetky staty tak hrnu(li) do EU, ked sa vedelo, ze pridu o cast suverenity? Co by sa stalo v pripade, keby CR vystupila z EU? Mas pocit, ze vasej ekonomike by to naozaj neublizilo?
Bavil si sa niekedy s nejakym exporterom, idealne zo strojarstva, kde su ceny dost nasponove a idu na par percentne marze, co s nim spravi parpercentny vykyv koruny voci euru pri vacsom obchode? Ako sa trasu pri kazdom takomto obchode a dufaju, ze peniaze pridu v case spravnej pozicie krivky koruny voci euru?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat