Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Britské referendum, hlasujme

Něco si přečti třeba zde. Je tam i struktura jejich ekonomiky a přehledy objemů dovozu a vývozu.

Jen do ČR

nejvýznamnější položky českého dovozu ze Švýcarska v roce 2013 představovaly chemikálie z toho zejména farmaceutické výrobky a léčiva, zlato, krev, výrobky přesného (hodinářského) průmyslu, šperky a zlatnické výrobky, zařízení ke spínání obvodů, výrobky organické chemie barviva, pigmenty, silice, plasty a výrobky z nich, dále stroje a přepravní zařízení, kovozpracující stroje, obráběcí a kovoobráběcí stroje, kancelářské stroje a zařízení ke zpracování dat, elektrické spínací přístroje, elektrické zařízení a přístroje, tiskařské stroje, oděvní výrobky, papír, lepenka, textilní příze a tkaniny bavlněné, různé průmyslové výrobky, kovové výrobky, odborné vědecké a řídící přístroje, ortopedické přístroje a pomůcky.

Víš, ono že ty nechceš aby to bez EU šlo neznamená, že to nepůjde. Já vidím tvou snahu hledat důvody a vzhledem k tvým názorům jí i "rozumím", samozřejmě naše země a Švýcarsko má jisté rozdíly a některé dost markantní (zejména v mentalitě), ale tím, že budeš poukazovat na tu či onu nuanci nezměníš fakt, že to jde docela dobře i bez EU a já si troufám říct, že bez ní to se správným vedením státu (nikoli bratrské družení s Ruskem, ani kýmkoli jiným, ale suverénní hrdý stát s co možná největší soběstačností a otevřeností k obchodování s jakýmkoli svrchovaným státem) půjde i přes "její" bolavé ego a následné okopávání kotníků ještě mnohem lépe...
Je pravda, že z tebe jako občana musí Sobotka, Babiš, Karel von.... a evropští budižkničemové skákat radostí až do stropu. Co už, každý jsme nějaký ;-)

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat