Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jsou uprchlíci tím, čeho se máme bát?

čistě logicky analyzuju výroky a hledám v nich chyby, kterých se dopouštíte

Přičemž nikdy nejsi ochoten připustit, že chyb se dopouštíš i ty sám. Jak jsi na tom s logikou jsi už tady taky párkrát předvedl. Ale i přesto, že ti několikrát byly dokázány tvoje omyly a lži, budeš se tady stále stavět do role neomylný morální autority....Měl bys začít trochu používat flegovo oblíbenou sebereflexi a kritické myšlení.

Když někdo prohlásí, že islám je rozpínavý a nebezpečný atd. atd., tak si to srovnám s křesťanstvím a vidím, že objektivně si obě náboženství nemají co vyčítat

Dejme tomu. Nicméně debata se vede o tom, že dnes nás objektivně ohrožuje mnohem více Islám.
Když dnes v Evropě chce někdo jinému řezat hlavy kvůli víře, je nám prd platný tvrdit, že před třista lety se tu dělo to samý ve jménu jinýho náboženství. I když je to fakt, nikomu to nepomůže. Dnes je potřeba čelit aktuálním hrozbám. Několik století mrtvej inkvizitor je jaksi o něco méně nebezpečný než dnešní džihádista s kalachem v ruce a opásanej výbušninama. Co na tom nechápeš?

kolik zla je pácháno kresťanstvím dnes nejspíše nebudeš schopen posoudit, protože jaksi nemáš relevantní informace např. z Indie, Afriky nebo Belfastu,

Súdán, nebo třeba Libye jsou v Africe. Křesťanské organizace se tam podílí na humanitární pomoci ( i když jejich zájmy tam jsou diskutabilní), zatímco islámské milice tam vyvražďují celá města.... Z tohoto srovnání mi opět hůře vychází Islám.
I když v podstatě souhlasím s tím, že :

si obě náboženství nemají co vyčítat

Evropu, o kterou mi jde především, křesťanství nijak výrazně fyzicky neohrožuje.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat