Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jsou uprchlíci tím, čeho se máme bát?

Ano, cenzura. Míra trpělivosti přetekla, a rovnou ti říkám, že nejen u mně.

Se divim, ze takovi dusevni a yntelektualni giganti, nejsou schopni necist prispevky particky xenofobnich rasystu. Ostatne s fasouny a nacky´s zacal sam v nedavnem threadu, jehoz jsi autorem a vyslovne zminujes me a cejnu. Ano vim, od tebe to neznamena ad hominem... a ja slovo idiot moc nepouzivam. Pouzivam jiny, ktery podle myho lip sedi a navic co je spatny na slovu idiot? Je to jen diagnoza, to bys uz mohl znat.

Světová zdravotnická organizace podle vlastního třídění mentální retardace označuje za idiocii IQ jedince nižší než 35, přičemž v rozmezí 20–35 jde o idiocii prostou, při IQ nižším než 20 o idiocii těžkou.[2]

Původ slova[editovat | editovat zdroj]
Slovo idiot je odvozené z řeckého idiōtēs, které má význam osoba bez odborných schopností či zvláštní. Původně bylo používáno v městských státech antického Řecka k označení jednotlivců starajících se jen o vlastní zájmy (idios jako osobní vlastnictví) a ignorující potřeby komunity (individualismus).

Další významy[editovat | editovat zdroj]
Slovo idiot je používáno též jako nadávka.

Z francouzštiny pochází dále nepříliš často používaný termín „idiot savant“ (česky učený idiot), označující osoby s mentálním deficitem, ale se současným vysokým, avšak jednostranně zaměřeným nadáním. Zpravidla jde o mimořádnou mechanickou paměť, zapamatování si zdánlivě neomezeného množství údajů, výjimečnou schopnost numerických operací (zejména sčítání) či malování. Součástí symptomatiky je zpravidla sebepřeceňování a nedostatek kritického myšlení a zařazování vědomostí do širších souvislostí (tedy rysy podobné některým poruchám autistického spektra). [4]

Takze 2/3 jsou v pohode a jen 1/3 je jako nadavka. Ale jestli chces, pokud priste budu chtit pouzit slovo idiot, nahradim ho timto: "osoba s mentálním deficitem" nebo "mentálním retardem". To nemuze byt brano jako nadavka, ani tim nejvetsim mentalnim retardem.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat