Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A četl jsi tu diplomovou práci?
JR_Ewing 18.01.2016 07:50
JR_Ewing
Vydržel jsem v podstatě jen začátek - citace velikánů (a už tam jsou dle mého konstrukce ze lží). Sa…
Zarniwúp 18.01.2016 12:34
Zarniwúp
Kdo určuje společenskou zbytečnost? Kde je seznam "užitečných" oborů a povolání? Když už jsme konkré…
JR_Ewing 18.01.2016 12:58
JR_Ewing
...Kdo určuje společenskou zbytečnost? Kde je seznam "užitečných" oborů a povolání?... Tak schválně…
Yarda 18.01.2016 15:38
Yarda
Ok, takže nezbytečné pozice jsou takové, které vydělávají peníze. Takže vědci v základím výzkumu jso…
JR_Ewing 18.01.2016 15:42
JR_Ewing
Jenže Yarda má pravdu. Příklad je zkratkovitý, ale platí, že nezbytečné je to, za co jsou lidé ochot…
Zarniwúp 18.01.2016 19:33
Zarniwúp
I výzkum v oblastech, které ty považuješ za zbytečné nás může obohatit. Nežijeme ve vzduchoprázdnu -…
JR_Ewing 19.01.2016 05:46
JR_Ewing
Něco k tématu. Mladej Klaus to popsal přesně. Jako obvykle.... http://www.novinky.cz/komentare/3927… poslední
cejna 25.01.2016 10:52
cejna
Kriticke myslenie je sice to, co tu chyba vacsine tvojich oponentov, ale v tomto pripade mam pocit,…
fleg 20.01.2016 02:05
fleg
No, ona diplomka nemusí mít nutně za cíl "něco vyřešit", ale ukázat na schopnost absolventa problém… nový
L-Core 20.01.2016 05:23
L-Core
Osobne povazujem za genderove studie a cely ten vedny odbor za podradnejsi, ale som ochotny nechat m… nový
fleg 20.01.2016 08:24
fleg
Obávám se, že ve společnosti, kde si více jak 50% mužů myslí, že za znásilnení žena nese minimálně č… nový
JR_Ewing 20.01.2016 08:46
JR_Ewing
V tomto směru se mi líbí jedna ze scén v nových Hvězdných válkách, kdy hrdina bere za ruku hrdinku s… nový
cejna 20.01.2016 09:07
cejna
Považuju za zcela normální, že ženě podržím dveře, pomůžu s taškama, starší babku pustím sednout v M… nový
Radek 20.01.2016 09:25
Radek
Tys opravdu upad a nejen z Marsu, ale pravdepodobne jsi proletel nekolika cernyma dirama. Je neuver… nový
Radek 20.01.2016 09:23
Radek
vzory nerovnosti Tak rekl bych ze mame vymalovano, jen jsi potvrdil, co jsem napsal vyse. Vy uz nep… nový
Roker 20.01.2016 09:49
Roker
V podstatě souhlasím. cely ten vedny odbor za podradnejsi, ale som ochotny nechat mu nejaky priesto… nový
cejna 20.01.2016 09:10
cejna
Kriticke mysleni evidentne chybi texasanovi. Zase mas tvoje soudy trosku vedle. Pokud by mel trosick… nový
Radek 20.01.2016 09:09
Radek

Vydržel jsem v podstatě jen začátek - citace velikánů (a už tam jsou dle mého konstrukce ze lží). Samotnou analýzu filmu už jsem nedal, přesněji - jen jsem ji prolétl.
Zbytečný obor, zbytečné téma (a to jsem ještě hodný). Titul za hovadiny (© Futurama).

Absolvent bude v lepším případě díky svém oboru společensky zbytečný, v horším případě bude škodit.

Jenže Yarda má pravdu. Příklad je zkratkovitý, ale platí, že nezbytečné je to, za co jsou lidé ochotní zaplatit dobrovolně. Mraky oborů, které má pod svými křídly stát, by v pohodě fungovaly i bez něj. Základní výzkum, i ti historici. Nezřídka lépe a navíc bychom poznali skutečnou cenu jejich práce. Stát se pouze tváří, že by to bez něj nešlo (navíc to většinou dělá dráž) a my už jsme tak zblblí, že tomu věříme.
Gender a podobné obory už jsou jen příklad toho, kam to placení z cizích peněz vede. Velmi to začíná připomínat Golgafrinčam Douglase Adamse. Když jsem to kdysi četl, přišlo mi to absurdní. A ono se to začíná realizovat. :-|

I výzkum v oblastech, které ty považuješ za zbytečné nás může obohatit. Nežijeme ve vzduchoprázdnu - díky historikům, sociologům, politologům máme prozkoumány všechny aspekty, které vedly ke vzniku například dvou světových válek. Jaké společenské pohyby a krize k tomu vedly.

A k tomu genderu, nesouhlasím s tím, že (zvlášť u nás) je bůhví jak rovný přístup. Včera jsem strávil celý den na IT semináři. Osazenstvo v podstatě jen muži od třiceti nahoru. Nepřijde mi, že by to bylo zapříčiněno pouze vnějšími podmínkami - to prostředí má tendenci uchovávat samo sebe. Muži přijmají do svých řad zase raději muže (a ženám se od mala vsugerovává, že na některé obory nemají), stejně tak je to u toho top-managementu. V situaci, kdy pro pozici je k dispozici 100% stejně schopný muž a žena, je častěji vybrán muž.

Kriticke myslenie je sice to, co tu chyba vacsine tvojich oponentov, ale v tomto pripade mam pocit, ze pri pokuse byt strasne nad vecou a nebyt ovplyvneny vonkajsimi okolnostam si trosku pozabudol na uplne primitivny logiku a sedliacke myslenie.
Nikto nespochybnujem, ze spravit genderovu analyzu filmu zalozeneho na Disneyho interpretacii znamej rozpravky je nieco, co nemoze mat vyznm pre urcitu skupinu ludi.
Ale robit na tom diplomovku, ziskat za to titul? To je moc aj na mna a to som celkom tolerantny clovek.
Prave pri tejto teme by si uz aj ty mohol citit, ked tvoje nastojcive nutkanie byt za kazdu cenu spravodlivy a nikoho neodsudzovat narazilo na sedliacku logiku.

Kdo určuje společenskou zbytečnost? Kde je seznam "užitečných" oborů a povolání?

Rozum. Obycajny ludsky rozum.

No, ona diplomka nemusí mít nutně za cíl "něco vyřešit", ale ukázat na schopnost absolventa problém "uchopit, popsat, analyzovat, vyvodit závěry". Poukázat na jeho (obecné) schopnosti logického myšlení a "tahu na branku". Tedy ne, že něco konkrétního vyřeší, ale že je toho schopen.

Že nějaká diplomka řeší naprosté nesmysly, je pravdou. Může za to i minimální sepětí školy s praxí, studenti prostě "řeší problémy", které jsou prakticky k ničemu.

Osobne povazujem za genderove studie a cely ten vedny odbor za podradnejsi, ale som ochotny nechat mu nejaky priestor na poli vedy.
Ale aby v ramci tohoto odboru rozoberali zfilmovanu rozpravku a nachadzali tam vec, ktore maju genderove studie riesit mi pride uz pritiahnute za vlasy.

Obávám se, že ve společnosti, kde si více jak 50% mužů myslí, že za znásilnení žena nese minimálně část odpovědnosti, se vzory nerovnosti objevovat i zcela podprahově, neuvědoměle. A v tom případě ta analýza smysl má, přinejmenším v tom smyslu, jaké v podstatě stereotypy jsou do filmu (nevědomě či vědomě vloženy) vloženy (a tímpádem je podvědomě posilují i v divácích).

V tomto směru se mi líbí jedna ze scén v nových Hvězdných válkách, kdy hrdina bere za ruku hrdinku s tím, že ji pomůže utíkat a ona se ohradí, ať na ní nesahá, že fakt dokáže běžet sama.

V tomto směru se mi líbí jedna ze scén v nových Hvězdných válkách, kdy hrdina bere za ruku hrdinku s tím, že ji pomůže utíkat a ona se ohradí, ať na ní nesahá, že fakt dokáže běžet sama.

Považuju za zcela normální, že ženě podržím dveře, pomůžu s taškama, starší babku pustím sednout v MHD atd...Nevidím v tom nic diskriminačního.

Obávám se, že ve společnosti, kde si více jak 50% mužů myslí, že za znásilnení žena nese minimálně část odpovědnosti,

A bude hůř. A to díky lidem jako jsi ty. Prosazujete plošný přijímání ekonomických migrantů ze zemí, kde si toto myslí 100% mužů - ten kterej si to nemyslí je popraven.
Navíc si myslím, že to třeba zrovna u nás ani 50% není. Tyto výzkumy bejvaj zmanipulovaný stejným způsobem jako předvolební výzkumy ( viz Slávkovo mejly). Podobný "průzkumy" s pár set respondenty si zadávají nejrůznější genderový "neziskovky" aby obhájily svoji existenci a podojily stát o nějaký prachy.

Považuju za zcela normální, že ženě podržím dveře, pomůžu s taškama, starší babku pustím sednout v MHD

bacha na to, tim diskriminujes chlapy a samozrejme mladsi babky a to nemluvim o detech a o dedeccich, a co pubertaci, tanecnici, bruslari, kolotocari, ridici, migranti... nesmime na nikoho zapominat

Tys opravdu upad a nejen z Marsu, ale pravdepodobne jsi proletel nekolika cernyma dirama.

Je neuveritelny, jak jsi schopen popirat prirodu. Uz si uvedom, ze chlap a zenska nebo teda samec a samice jsou proste od prirody odlisni a nic, ani milion exotu a gendertatku s tim nic neudela. Jsou odlisni jak fyzicky, tak mentalne a tak bych mohl pokracovat. To, ze to trotlove, jako ses ty jsou schopni popirat a jeste na to v ruznych neziskovkach brat dotace, je jen dukaz toho, ze vetsinova populace upada a je ji uplne jedno, ze do jejiho cela se stavi uslaple, zamindrakovane duse pro zivot zcela nevhodne.

Tak to je v kratkosti vezmu treba od prvniho, co me napadlo.

Proc nebojujes za zeny treba i v hornictvi? Nedavno jsem videl dokument z dolu a kurva, byl tam samej chlap, ani jedna zenska. Naprosta diskriminace zen, te v tomto povolani nechava chladnym? Zaloz neziskovku nebo zavolej Pankovi, aby s tim neco udelal. Zastupy, ba davy zen jiz netrpelive cekaji na praci hornice.

Vcera jsem se dival na fotbal a co to kurva zase vidim? Vsude samej chlap, navic vsichni si dovolili vyjit hrat s kulama mezi nohama. Zase dalsi provokace nebo diskriminace zen. Budeme teda po chlapech pozadovat (abychom byli vsichni stejne rovni), aby si urezali kule (vytvari se tam testosteron, ktery je opet zvyhodnuje zejmena pri fyzickych vykonech) a prioperovali kozy? Protoze pokud ma chlap kule a nema kozy, tak ho to zvyhodnuje pri vyberu urcitych povolani a treba sportu. Jsou zrali na vivisekci, pri ktere by se mohlo zkoumat, jestli je muzeme kastrovat bez narkozy.

Citis se vubec jako chlap? Protoze pokud se citis jako chlap nebo jako zenska, tak diskriminujes polovinu populace. Prece jste stejni.

Je neuveritelny, jak ruzni dementi dokazou dat bez jakekoli diskuze naprosto rozdilne veci na stejnou uroven jen proto, ze oni to tak citi a ignoruji miliony let prirozenyho vyvoje. Takze demagogie, kterou tito chcipacci, nechopni se postarat sami o sebe pouzivaji, je docela evidentni z toho, co jsem napsal.

vzory nerovnosti

Tak rekl bych ze mame vymalovano, jen jsi potvrdil, co jsem napsal vyse. Vy uz neprosazujete rovnopravnost, ktera je samozrejme zadouci, ale rovnost jako takovou... Nekteri uz zacinaji popirat i fyzicke rozdily :-D
Drive jsem si myslel, ze "suframuzici" jsou snad jen virtualita, zacinam se ale probouzet do ne zcela prijemne reality.

Zeptam se, v cem jste vy hyperkorektni rovnostari s az fanatickym lpenim na vybajenych pravdolaskarskych hodnotach, za ktere jste ochotni regulovat, stihat a treba i zavirat ty, kdoz je maji za neexistujici a prirodnim zakonistostem odporujici, lepsi, nez komunisticka pakaz, ktera delala naprosto to same ale kvuli jinym, taky vybajenym hodnotam? Jen v tom, ze jste zatim v tech drakonickych trestech pozadu? A neni to malo Antone Pavlovici?

P.S. Ze ti vkladam do ust, co jsi treba primo nerekl? Mam za to, ze se bavime o nejakych nazorovych proudech jako takovych... To jen tak k tomu nejbeznejsimu argumentu stylu "toto jsem takto nekde napsal?"

Kriticke mysleni evidentne chybi texasanovi. Zase mas tvoje soudy trosku vedle. Pokud by mel trosicku kritickyho mysleni, nikdy by neobhajoval ty nesmysly, ktery neustale ideologicky a programove obhajuje, ale porad ma problem se sam identifikovat s tim idealem, o kterem hlasa. Takze klasicky kaze vodu a pije vino, ale ja vim, on stavi ten barak...

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru