Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Degenerace á la USA

Ke všem aspektům ohledně válek se vyjádřil Cejna a já s ním v podstatě můžu souhlasit. Všechny aspekty možná prozkoumány jsou, v oficiálních výsledcích jsou zohledněny jen některé, případně jsou "nežádoucí" aspekty potlačeny, ty správné vyzdvyhnuty. A to rozhodně nemluvím jen o Mein Kampfu. I když zrovna u tohoto by se možná dalo hovořit i o zneužití výsledků.
Dá se to říci i jinak, došlo se i k žádaným výsledkům v daných oborech, byly tyto žádané výsledky prohlášeny za správné. Následky neseme dodnes - nebo výsledky nás obohatily, to už podle vykladatele současné reality.
Tolik k tomu obohacení za přerozdělené peníze.

Ke genderu. Na všech srovnatelných pozicích je - ůdajně, ale to bude nejspíš pravda - žena v průměru placena hůře, než muž. V situaci, kdy je k dispozici 100% stejně schopný muž a žena je častěji vybrán muž. Nepochopitelné, častěji se vybírá v průměru dražší varianta. Nějaké důvody to mít bude - my víme jaké, ale nejsme je ochotní zařadit do hodnocení, nejsme je ochotní odpočítat od těch 100%. My je nepovažujeme za důvody horšího hodnocení*, my je považujeme za diskriminaci. Protekce? Ale kdež, pouhé r̶o̶v̶n̶o̶s̶t̶á̶ř̶s̶t̶v̶í̶ rovné podmínky.
To k tomu genderu samozřejmě neplatí ve státní sféře, tam je každému u prdele, jak je podřízený schopný, z jeho peněz to nejde.

*Prosím, aby mi nebylo předhazováno, že snad nositele horších předpokladů pro danou činnost považuji za horšího člověka, nebo něco v tom smyslu. Předem říkám, že toto netvrdím.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat