Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Degenerace á la USA

Pána s lahvemi bych se možná zastal. Řekněme, že bydlí někde na samotě, den co den chodí půl kilometru na stanici autobusu co s ním dojíždí do práce, z práce jde kolem qelbu, kde si na doma koupí jedno třípivo. A ráno se mu nechce tahat prázdné flašky. A auto třeba nemá, aby si jednou za čas vyjel na nákup a ty prázdné flašky odvezl (potřebné věci si s těmi pivy koupí cestou z práce).
Ty dvě práce z odkazu jsem zběžně přelétl. IMHO by měly být vytištěny na jemném papíru, aby z nich byl aspoň nějaký užitek:-D
Ale podívejme se na to z druhé strany - absolventů je hodně a kde pro ně pořád brát (a nekrást) smysluplná témata závěrečných prací. Tak se něco vycucá z prstu a už předem se ví, že to nikdo číst nebude (možná ani recenzent a vedoucí práce), k ničemu to nebude, akorát k tomu, aby to bylo založené v nějakém archívu a tam se na to prášilo (případně aby to tam rozkousaly myši).
Tak je otázka, jestli má smysl ty práce vůbec zadávat - pokud student má o čem psát a může to být někomu užitečné, ať tu práci napíše a mohl by pak být nějak zvýhodněn proti studentům co o čem psát neměli. To by bylo ušetřeného papíru co by se pak na něj mohly tisknout letáky hyperqelbů.
Ačkoliv i takové práce mohou mít svůj význam. Třeba když absolvent dělá někde tiskového mluvčího a má obhájit něco co je neobhajitelné. Tak se na té závěrečné práci pocvičí.

Chtip(?): Kdosi psal písemnou práci a byl zvědavý, jestli ji vůbec někdo bude číst. Tak do textu přidal zdůvodnění čehosi jako že se to stalo, protože "mou babičku kopnul do kolena jelen". Skoro všichni co to měli číst a hodnotit to přešli (asi se až tak daleko nedostali), akorát jeden, ten nejváženější hodnotitel napsal poznámku, že navrhuje doplnění "co byl do zadele střelen".

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat