Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak se bráníte proti zahlcování IT požadavky z rodiny?

Zdravím,
jak se bráníte proti využívání širokou rodinou co se týče počítačů? Předpokládám, že nejsem sám. Studuju IT, je mi 22, řeším na počítači věčně něco do školy, rád si odpočinu bez nich. Chápu, že když je potřeba, pomůžu v rodině s počítačem, tak normální rodiny fungují.
Stává se ze mě ale 24/7 bezplatná podpora, doslova, v 1 ráno pětkrát volat je úplně normální hodina, protože zrovna teď ta blbá hra nechce fungovat, synáček přišel z hospody a nemá co hrát. Jedeme na návštěvu a já jen opravuju jeden počítač za druhým, posílají mi je domů s popisem, co s tím je a že ho potřebují fakt nutně opravit, bombardují mě přes SMS, emaily, telefon, dávají moje číslo kamarádům kamarádů. Samá přeinstalace systému kvůli hlouposti uživatelů, oprava hardwaru s tím, že v servisu povídali, jak to bude drahý, tak to udělej levně a řešení nefunkčních her i když jsem si sám žádnou rok nepustil.
Už jsem to dopracoval tak daleko, že čísla, ze kterých hrozí "přátelská pomoc", nezvedám, neznámá čísla ignoruju. Podržet si tu počítač dva měsíce a vrátit s tím, že nevím, nepomáhá. Říct si o peníze jsem vzdal, když si řekne o peníze automechanik z rodiny, nikdo se ani vteřinu nediví, když si já řeknu o stovku za práci, kterou jsem řešil od rána do večera, aby mi to aspoň pokrylo jídlo, tak jsem se zbláznil a pomluvy se o mně šíří další měsíc.
Jak tohle zastavit?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je to jak u doktora - neléčit rodinu.
mif 23.01.2016 16:18
mif
A jak v "Básnících" "Ale to budu vypadat jako blbec!" "No to budeš stejně..." poslední
Roker 23.01.2016 20:37
Roker

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru