Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Bc vs. Mgr v IT

Zdravím. Dělal jsem bakaláře na VUT FIT a momentálně tam jsem v prvním semetru mgr. studia. Jenže zjišťuji, že mě to vůbec nebaví. Předměty jsou zcela jiného charakteru, než na bakaláři. Spousta suché teorie k ničemu (z mého pohledu) a málo příležitostí něco tvořit. Navíc jsem začal pracovat v jedné firmičce, kde tvořím firmware pro desky s ARM procesory. Baví mě to, spoustu nových věcí se učím a využiju i znalosti ze střední (slaboproudá eletrotechnika). Takže jsem již nejednou přemýšlel, co s tou výškou. Jestli má vlastně cenu se tam trápit.
Chci zeptat, jak jsou na tom v porovnání lidi s bc a mgr v oblasti IT? Mají magistři jiné možnosti co se týče třeba karierního růstu?
Díky.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Muj naroz je, ze Mgr. je uplne k hovnu. Firmy stejne zajima, co v dane oblasti umis. Ja jako java de… nový
MaSo 30.12.2015 09:40
MaSo
Vydávám se cestou jako MaSo. Jestli je to dobře nebo špatně se asi uvidí časem.. nový
Niko Bellic 18.02.2016 10:41
Niko Bellic
Tak ať se ti daří! ;-) poslední
touchwood 21.02.2016 20:14
touchwood

Muj naroz je, ze Mgr. je uplne k hovnu. Firmy stejne zajima, co v dane oblasti umis. Ja jako java developer mam pouze Bc. a zazil jsem presne to stejne, co ty. Zacal jsem pri magisterskem studiu pracovat, a pak uz me skola prestala bavit.

Kamos ma taky pouze Bc (studovali jsme spolu), odstehoval se do Londyna, kde ted dela java developera za 60K liber rocne. Kdybych nemel uz zavazky, hned bych ho nasledoval, ale jsem si nasel job, ktery me nadstandardne uzivi i v CR...

Doporucuji ti se samovzdelavat v IT oblasti, kterou chces delat (cist knihy, clanky na netu) a ve firme se snaz byt inovativni (navrhuj nove a lepsi postupy, reseni - bav se z vedenim, bud videt) a karierni rust na sebe nenecha dlouho cekat.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru