Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Krize OKD (důl Paskov etc.)

Tak onoho pana B. já osobně vnímám jako arcizmrda, který jenom vrhá špatné světlo na všechny poctivé podnikatele a živnostníky (samozřejmě není sám) o tom žádná a nemá cenu o tom polemizovat...

Co mě ale zaujalo na výkladu Tvém, toho pro mě neskutečného, bolšánského kripla středuli i některých dalších lidí vyjadřujících se k dané věci je jedna myšlenka.

"Když to vydělávalo, tak majitel byl spokojený a teď když je provoz ztrátový, tak to chce zavřít hajzl"

Sorry, ať je Bakala kurva jaká chce, tak podle mého názoru člověk podniká kvůli zisku, ať už je to drobný živnostníček kvůli obživě rodiny, nebo nadnárodní koncern, generující miliardový kapitál, princip je pořád stejný. Čekal snad někdo, nebo si snad myslí, že by byl správný přístup založit firmu, veškerý výnos ukládat do prasátka a v okamžiku, kdy například cena jeho komodity klesne pod únosnou mez a místo vydělávání začne prodělávat, prasátko rozbil, dotoval celý provoz až do okamžiku, kdy bude na nule (nebo snad ještě lépe, že by prodal veškerý majetek a skončil pod mostem) a až potom by mohl jaksi "morálně čistý" své vlastní podnikání ukončit?
Proč tyto proletářské, nic neřešící a logice odporující věty?

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat