Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Reálné dopady tzv. migační krize

Proč ne? To je docela podstatné.

Proč je to podstatné, když nejsi (podle svého tvrzení) rasista? Nerasista se pozná tak, že soudí lidi na základě jejich činů, nikoli na základě toho z jakého etnika pocházejí.

A jak chceš zjistit realitu, když nechceš rozlišovat etnickou příslušnost pachatelů?

JAKOU realitu? To, že v sociálně slabších oblastech je vyšší zločinnost? K tomu fakt nepotřebuješ vědět, kdo má jakou barvu kůže.

Definice rasismu:

Rasismus v širokém slova smyslu je názor, že z představy, podle níž je lidstvo rozděleno na biologicky odlišné „rasy“, lze vyvodit politické či sociální důsledky a rozdíly.[2]

Tato teorie tvrdí, že odlišný vývoj různých lidských ras a etnik, podmíněný geografickou diverzitou, determinuje schopnosti a vlastnosti jejich jednotlivých příslušníků. V praxi pak tento názor v řadě případů vedl (či stále ještě vede) k rasové segregaci, veřejnoprávní nebo soukromoprávní diskriminaci, a ve výjimečných případech i k pokusům o vyvraždění nepřátelských skupin.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Rasismus
https://en.wikipedia.org/wiki/Racism (anglicky, kdybys podezíral českou wiki ze "sluníčkaření")

edit: a aby sis nemyslel: toho člověka co ukradl telefon bych nechal (pokud to byla recidiva) zavřít a všechny vězně bez výjimky nechal nahnat na stavbu dálnic a železnic. Jenže to nemá nic společného s tím, jakou má ten člověk barvu kůže.

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat