Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Zombiekalypsa

Představte si situaci.

Ve světě řádí virus, lidi kteří zemřou se mění na živé mrtvé, tito trpí neutuchajícím hladem po mase a krvi svých obětí. Pouhé kousnutí stačí k tomu, aby se ze zdravého člověka během několika hodin stala další zombie. Situace je již na tolik vyhrocená, že 98 % lidské populace je takto přetransformována do chodících mrtvol. Na světě tak zůstávají osamělé ostrůvky lidí, kteří živoří v takto nastavených podmínkách.

Jednou z těchto skupin jste i vy. Součástí vaší skupiny jsou vaši nejbližší, respektive velká část z nich. Někteří z vašich nejdražších byli zabiti zombie případně při přepadu nepřátelské skupiny přeživších. Nebezpečí tedy hrozí naprosto odkudkoliv.

Zombie jsou alespoň čitelné, plouží se, jsou pomalé, rozpadají se a dají se relativně dobře zabít klasickým úderem do hlavy, střelbou a podobně. Bohužel jsou jich doslova stáda a tak se může stát, že upadnete do situace, ze které není úniku a některým z členů vaší skupiny se to již bohužel stalo.

Horší je to s přeživšími, do lidské hlavy nikdo nevidí a odhadnout úmysly cizích lidí či celých skupin je nemožné. Nejednou se vám již stala situace, že zdánlivě přátelské setkání skončilo situací, kterou odnesl člen vaší skupiny a podařilo se uniknout pouze s vypětím všem sil a díky strážným andělům, kteří při vás stáli.

Momentálně obýváte poměrně rozsáhlý objekt, který je zabezpečený, ale zásoby je nutné neustále doplňovat a potravin, léků a dalších zdrojů, které se již nevyrábějí je stále nedostatek. Je tedy nutné tyto zdroje získávat výpravami do okolí vaší základny.

Při výpravách je možné se setkat jak se zombie tak se skupinami dalších lidí. Vaši nejbližší jsou silní a již v tomto světě žijí dlouho na to aby se o sebe dokázali postarat, ale zbytek z vašich lidí při těchto setkáních často umírá.

Pokud se potkáte s cizí skupinou, jak zareagujete? Všichni mají zbraně, policie ani žádné represivní složky jak je známe neexistují, zdroje jsou omezené a vzácné. Přijmete nově příchozí do vaší skupiny, budete riskovat, že vás podrazí případně můžete získat skvělé společníky do tohoto nového světa.

(prosím, držme se tématu, pokud je to pro někoho příliš dlouhé na čtení, omlouvám se.)

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Také sleduju walking dead a celkem se mi to libi, je tam i slusne ukazano, jak se ti prezivsi meni m… nový
Schizo 02.12.2015 13:32
Schizo
právě proto to jsou zombiepohádky. ;-) poslední
touchwood 03.05.2016 12:32
touchwood
• Nahodou jsem padl, jednu KNIHU/Prirucku, jak takovu Aplokalipsu Zombie prezit pomoci Raspberry Pi/… nový
XoXoChanel 02.05.2016 20:44
XoXoChanel

Také sleduju walking dead a celkem se mi to libi, je tam i slusne ukazano, jak se ti prezivsi meni mentalne, spoustu věci, pro normalni lidi zijici do te apokalypsy nepochopitelných delaji naprosto normalne, rutine, bezne...
Ale jedna věc me hlava nebere, na svete jsou miliony clenu ozbrojenych slozek, vycvicenych k zabijeni, vyzbrojenych az po usi...ale ve všech tehle filmech nejso bud vůbec, nebo jich je je jen malinkate procento ?? To mi hlava nebere, jak to, ze prezivaji obycejni radovi obcane a ne tito vycviceni profesionalove ?
A uz vůbec nechapu, proc, pokud se vir ( jako ze se v 99% všech filmu ) prenasi ciste pokousanim, poskrabanim...dochazi k tak masivnimu nakazeni ? A nespokujim se s tvrzenim, ze nikdo nevedel o co jde a ze se je snazili v pocatku lecit a tito je sezrali atd...
Bavime se o Sci-fi, tak to ta berte, ne abyste si mysleli, ze mi jeblo ;-)

• Nahodou jsem padl, jednu KNIHU/Prirucku, jak takovu Aplokalipsu Zombie prezit pomoci Raspberry Pi/Arduino, ,ale jak pisu, padl jsem na to nahodou, tak si rikam ze ti to sem hodim, treba te to zaujme :-)
• Nekteré navody jsou docela zajimavé a humorné, snad amateri elektroniky oceni :-)

CELA KNIHA NA STAHNUTI : The Maker's Guide to the Zombie Apocalypse

[9781593276676.jpg]

ZDROJ : http://it-ebooks.info/book/6448/

V knize jsou navody typu na :
• Detektor pohybu na zombie
• Alarm
• Elektronické zamykani dveri
• Nejaké radio navody, solarni napajeni a spoustu dalsiho

[makersguide2.jpg]

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru