Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Debata o televizi

Nejprve dva zajimave clanky o pozemnich sitich - multiplexech:

Regionální sítě DVB-T: mohutná expanze, která se do čtyř let nemusí vyplatit

České Radiokomunikace představily vizi placené televize v DVB-T2

A dva namety na debatu:

1. Jak dlouho jeste vydrzi stavajici model pozemniho vysilani DVB-T a kdy se prejde na DVB-T2? Jak to vidite, bude to uz v roce 2017, kdy budeme hromadne vymenovat soucasne setopboxy za nove a pridavat nove setopboxy ke stavajicim televizim nebo to ocekavate pozdeji?

2. Jakou TV vysilanou v pozemnim digitalnim vysilani sledujete nejcasteji?

Předmět Autor Datum
1. Docela bych uvital placeny Eurosport pres DVB-T2, takze bych byl pro brzky prechod. 2. Sam konce…
RedMaX 05.09.2013 10:44
RedMaX
u rodicu doma neustale vyhrava Slagr TV upřímnou soustrast. uvazuju na vanoce o 50" TV, takze se c…
lední brtník 05.09.2013 21:28
lední brtník
on ten Slagr neni spatnej, ja na to u nich koukam taky. :-) Jako asi by me to zabilo, to poslouchat…
RedMaX 05.09.2013 21:33
RedMaX
1. Vydrzi dlouho neb lidi teprve nedavno vubec "zdigitalizovali" na T a nebude zadna ochota menit a…
lucifer 05.09.2013 11:31
lucifer
Cetl jsi ty clanky? Podle vseho to vypada, ze radiokomunikace a mozna i dalsi vcetne CT budou tlacit…
RedMaX 05.09.2013 13:20
RedMaX
Podmineny pristup je mozny klidne i v DVB-T, neni podminkou T2. Teda pokud se nepletu. A jako - jen…
lucifer 05.09.2013 13:43
lucifer
Pořídil jsem si před 10 dny SmartTV od Samsungu, včera k ní konečně natáhl kabel od internetu a tak…
Kurt 05.09.2013 14:07
Kurt
Tys ty clanky porad jeste necetl. :-) Znam hodne lidi, kteri dokonce muzou kabelovku (je zavedena),…
RedMaX 05.09.2013 14:25
RedMaX
vstupni naklady jsou u UPC / FreeSatu nulove ;-)
lucifer 05.09.2013 15:04
lucifer
Freesat neznam, u UPC mas mesicni platbu docela pecku, to ti da malo lidi, vubec me nenapadlo to uva…
RedMaX 05.09.2013 15:17
RedMaX
Za komplet vcetne HBO a Cinemaxu platim neco pod 500 (UPC = Freesat)
lucifer 05.09.2013 15:24
lucifer
Ať tak či onak, hlavně aby byly v telce seriály Doktoři z počátků a Ordinace v růžové zahradě. Na ni… poslední
Alfons 06.09.2013 15:00
Alfons

1. Docela bych uvital placeny Eurosport pres DVB-T2, takze bych byl pro brzky prechod.

2. Sam koncesionarem nejsem, ale uvazuju na vanoce o 50" TV, takze se chte nechte asi koncesionarem budu muset stat, ikdyz pres tu TV urcite televizni programy sledovat nehodlam. Nicmene u rodicu doma neustale vyhrava Slagr TV, na chalupe je typicka "hudba" slyset z mnoha pribytku, vypada to na obecne nejpopularnejsi program. :-D

on ten Slagr neni spatnej, ja na to u nich koukam taky. :-) Jako asi by me to zabilo, to poslouchat delsi dobu, ale na chvili je to roztomily. :-D

tak znas to, soused uvidi, ze taham domu TV a druhej den mi prijde obsilka, jedine ji skrejt do deky, ale pak bych ji stejne nemohl poustet nahlas. :-D

1. Vydrzi dlouho neb lidi teprve nedavno vubec "zdigitalizovali" na T a nebude zadna ochota menit a kupovat "T2" zelezo

2. ZOOM, nekdy Retro Music, kulisove mi v praci hraje CT24. Zbytek chytam ze satelitu.

3. T2 coby placena TV bude IMHO totalni propadak. A vseobecne v T2 nevidim zadny pokrok k necemu vyrazne lepsimu. Nejakych +30% datoveho toku neni padny duvod pro vyhazeni milionu prijimacu. V cem smysl vidim tak v .h264 kodeku ktery jde sirit (a i se siri) klidne i v obycejne "T" - preci jen, Mpeg2 je dnes uz tezce pasé.

Cetl jsi ty clanky? Podle vseho to vypada, ze radiokomunikace a mozna i dalsi vcetne CT budou tlacit na T2.

Treba Eurosport by placene mohl pres T2 vydelat. Priklad jsem ja, kdyz si poridim TV kvuli velke obrazovce, budu muset byt koncesionarem ale jinak o TV programy nemam zajem, vyjimkou by byl Eurosport nejlepe vysilany v HD. Jenze ten mi momentalne nikdo osamocene nenabidne a satelit je dalsi naklad, nehlede na to, ze mi ho na baraku nepovoli.
Eurosport sice placene vysila i pres internet, ale kvalita tohoto vysilani je otresna, kdyby vysilali v lepsi kvalite, uz bych ho mel porizeny.

Podmineny pristup je mozny klidne i v DVB-T, neni podminkou T2. Teda pokud se nepletu. A jako - jen v prubehu posledniho roku tady Parizek prisel s Mux4 a reg. Mux7 (coz je solidni svinarna, kdy "region" je cela republika ;-) ) - oba v DVB-T. Nabidka v pozemnim vysilani je relativne bohata - od 9.9. zas o neco bohatsi, a az chcipne Active TV bude misto ni taky mozna neco rozumnejsiho. Nevidim moc prostor pro nejakou placenou nabidku o kterou by byl vetsi zajem. Na to nemas frekvence aby toho bylo dostatek - srovnatelny s nabidkou DVB-S/S2, a minorita ochotna platit treba za Eurosport to nevytrhne. Kdo bude chtit "plnou" zaplati si radej kabelovku nebo sat. prijem. Tech kteri nemuzou parabolu ani kabel je prilis malo nez aby se vyplatilo resit neco extra - navic se zlomkem nabidky.

Jen muj nazor na vec, cas ukaze.

Pořídil jsem si před 10 dny SmartTV od Samsungu, včera k ní konečně natáhl kabel od internetu a tak se kochám. Přemýšlel jsem ale nad tím, že mě vlastně nebaví čekat na to, až bude v televizi od 22:35 pořad, který mne zajímá - raději si ho pustím další den z archivu (iVysílání). Je otázkou, kolik lidí to vidí podobně. Mám totiž za to, že TV vysílání v současné podobě - tedy velkokorporace určí, co kdy odvysílá, bude možná ztrácet svůj význam a tržní podíl, na úkor služeb TV on Demand (a jánevímjaksetovšechnojmenuje) resp. vysílání, kdy si divák určí, na co se kdy chce dívat.

Tys ty clanky porad jeste necetl. :-)

Znam hodne lidi, kteri dokonce muzou kabelovku (je zavedena), muzou satelit, ale nechteji platit ty vstupni naklady a tak maji jen DVB-T. Ti lide by ale dost casto byli ochotni platit za sportovni (to jsem si jist na stoprocent), mozna i dokumentarni (priroda, historie, ...) kanal. S filmovym kanalem si jist nejsem, protoze ten by musel byt nabuseny kvalitnima poradama a to by zase stalo moc penez a to lidi nedaji. Ten sportovni (dokumentarni) pocitam by mel byt nastaven nekde okolo 150,- mesicne maximalne.

Jo a ohledne toho jak pise Kurt, sledovani podle sebe a ne podle toho, kdo mi co nadiktuje je jiste budoucnost, pocitam, ze do tohohle schematu se jako prvni presunou filmy a serialy a klasicke TV budou predevsim reportaze, sport, reklamy: napriklad zmineny Slagr TV jsou reklamy na "hudbu" - teda treba hudebni kanaly jiste zustanou i jako klasika, pustis to, abys byl v obraze co se zrovna hraje a co by se ti jako hudba mohlo libit, treba jit na konzert nebo zakoupit nahravku. Ale kazdopadne tu jeste nejaky cas klasicke TV budou, pocitam, ze minimalne 10-15 let, takze to jako argument na zavadeni, nezavadeni T2 neberu.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru