Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Má cenu studovat VŠ?

BTW:
Chodím na tyhle sleziny: http://www.fel.cvut.cz/elektra/Setkani/setkani_2015.htm
Vzpomněl jsem si, že kdysi tam někdo říkal, že mají problém získávat mladé pedagogy - dřív studenty sledovali, těm schopnějším nabídli možnost tzv. diferencovaného studia a pak zaměstnání na fakultě. Když to udělají nyní a studentovi řeknou, jaký mu mohou dát plat, tak se jim vysměje do očí, protože při studiu už dělá pro nějakou zahraniční firmu a plat (nebo mzda?) vysokoškolského pedagoga pro něj není zajímavý.

A pokud už v prvním ročníku se dělí na ty co chtějí jen bakaláře a na ty co chtějí magisterské studium (ono se to pořád mění, někdy je to tak, jindy zase jinak, že všichni jdou na bakaláře a poté se mohou rozhodnout, jestli chtějí studovat dál na magistra), snaž se o magisterské studium - teď je tolik různých titulů, že Bc, případně DiS se spíš rovná absolvování toho co se dřív označovalo jako nástavbové studium po maturitě. A jak jsem koukal přes rameno synovi, tak na Bc se učí, aby se Bc co mají maturitu na gymplech rovnali maturantům z průmyslovek.

http://nazory.euro.e15.cz/rozhovory/ivan-pilny-mit-napad-nestaci-nekdo-o-nej-musi-stat-1060210

...Dneska se dělají taková zvěrstva, že ČVUT má také bakalářský program. Vyrábí bakaláře-inženýra. To není ani průmyslovák, protože vyšel z gymplu, ale ani inženýr. Je to hybrid, který nikdo nepotřebuje. Za chvíli budeme snad mít i bakaláře-doktory. ...

Reakce na příspěvek

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svůj příspěvek:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do debat