Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
To bude nějaká provokace od xenofobů. Tohle bude zase pro změnu nějaká fáma, máma všech běženců by…
karel 13.09.2015 17:54
karel
Teď budou ještě chvíli dělat tanečky (moudré hlavy v Bruselu), ale do pár týdnů-měsíců je definitivn…
L-Core 14.09.2015 14:05
L-Core
Bohuzial to, co predvadza EU spicka je zalostne, takze tvoja prognoza hranici s istotou. EU bez Sche…
fleg 14.09.2015 19:50
fleg
Není to tak dlouho, co jsi tady tvrdil, že EU je super instituce, bez který bysme byli všichni v prd…
cejna 14.09.2015 20:01
cejna
Není to tak dlouho, co jsi tady tvrdil, že EU je super instituce, bez který bysme byli všichni v prd…
touchwood 14.09.2015 20:45
touchwood
Je to běžná krize No nevím. Běžná... Spíš bych řekl, že to jde do kopru ještě lépe a radostněji. Je…
Dale Cooper 14.09.2015 21:33
Dale Cooper
Ten Schulz je strašnej blbec. Nejhorší je, že by se tihle židé ve strachu o svoje posty opravdu mohl… nový
cejna 14.09.2015 21:46
cejna
Mno, v době, kdy chodí k eurovolbám 18% nebo kolik voličů bych si přehnané naděje nedělal... A volby… nový
Dale Cooper 14.09.2015 21:48
Dale Cooper
Tak je šance, že by mohlo přijít lidí víc. Přecijen budou dost nasraný. Ono v Německu lidi nejsou za… nový
cejna 14.09.2015 22:07
cejna
Dokud se jich to nebude týkat přímo osobně a bezprostředně, tak to vidím bledě. nový
Dale Cooper 14.09.2015 22:12
Dale Cooper
Konec šengenu # nutně konec EU. A ani ten šengen neskončí "celý", jen volný pohyb osob. Což bude va… poslední
L-Core 15.09.2015 07:15
L-Core

Není to tak dlouho, co jsi tady tvrdil, že EU je super instituce, bez který bysme byli všichni v prdeli. Že Schengen nikdy nemůže skončit a podobný naivní hovna. Argumentoval jsi právě volným pohybem osob a zboží. Když jsem ti psal, že EU je na pokraji krachu, tak jsi měl plnou hubu keců, že všichni kdo to tvrdí jsou blbci a nezjišťujou si fakta. V tom ti zdárně přitakával touchwood, jako vždycky. No, a neuplynulo ani pár měsíců a tvrdíš úplnej opak.....Že by ses konečně začal probírat? Nebo ti konečně někdo dal pár facek a shodil ti z očí ty růžový brejle?

Není to tak dlouho, co jsi tady tvrdil, že EU je super instituce, bez který bysme byli všichni v prdeli

to je fakt.

Že Schengen nikdy nemůže skončit

Skončit může, ale s ním skončí i EU. Z toho pak plyne bod výše.

Když jsem ti psal, že EU je na pokraji krachu

Proč myslíš, že je na pokraji krachu? Je to běžná krize, ČR se taky nerozpadla, když se zjistilo, že jí chvíli vládla jedna vzteklá domina. Přijde zima, proud utečenců ustane. Podstatné je se ptát, zda je EU akceschopná, zda umí řešit problémy a výzvy. Místo toho meleš hovna (abych použil tvůj expresivní výraz) o věcech kterým zjevně nerozumíš. Ekonomické zájmy působí dostředně a prointegračně, nikoli obráceně. A politici se snaží před tím, než se dohodnou na nějakém kompromisu, získat co nejširší manévrovací prostor. Z mého pohledu je spíše problém to, že se neřeší podstata problému migrace, ale pouze její následky. Ale to tě jako typického Čecha nejspíše nezajímá.

Je to běžná krize

No nevím. Běžná... Spíš bych řekl, že to jde do kopru ještě lépe a radostněji. Jen tak mimochodem, vyjadřování předsedy Evropského parlamentu je taky pěkné:

Evropa ultranacionalistů – když oni vyhrají – to budeme mít takovou Evropu jen v této věci, ale také v každé jiné. Potřebujeme ducha evropského společenství. A v případě nutnosti to musí být vynucené silou. Nemůže být – a já patřím k lidem, kteří to říkají -, abychom v XXI. století globalizaci a globální problémy řešily nacionalismem. V jistém okamžiku třeba zabojovat a nutno říci, že v případě nutnosti budeme proti jiným bojovat, abychom dosáhli svého cíle.

Není až symbolické, že takovouto rétoriku používá Němec, ponejvíce směrem k zemím na východě?
Ještě nedávno sem kdosi (kdosi, jehož "avatar" má klobouk) psal, že vyspělé země nám, na východě, pomáhají z čistého altruismu a jsou takoví lidumilové, že nám sem posílají peníze. Ještě to jejich lidumilství uvidíme...

Ten Schulz je strašnej blbec. Nejhorší je, že by se tihle židé ve strachu o svoje posty opravdu mohli v nějaký poslední agónii vybičovat k nějaký násilný akci. Naštěstí už je dlouho Evropa ve svým čele nebude trpět. Vono ti uprchlíci nakonec Evropě jednu dobrou službu odvést mohou. Lidi si totiž budou dobře pamatovat, kteří představitelé tohle umožnili a ve volbách by jim to mohli spočítat. To by mohlo přinést dost hlasů eurorealistům a euroskeptikům a v neposlední řadě i nacionalistům. Takže by se Evropa dostala zpět do normálních kolejí, bez lisabonských smluv a podobných sraček. A hlavně hovad typu Hollande, Merkelová, tenhleten Schulz, Junkers a podobný individua.

Tak je šance, že by mohlo přijít lidí víc. Přecijen budou dost nasraný. Ono v Německu lidi nejsou zas tak nadšený jak nám předvádí média....I když samozřejmě máš pravdu. Možná to je jen spíš takový moje přání a víra, že lidi dokážou zvednout prdele když fakt o něco jde... ;-).

Konec šengenu # nutně konec EU.

A ani ten šengen neskončí "celý", jen volný pohyb osob. Což bude vadit odhadem tak pár procentům starousedlíkům, na hranici statistické chyby. Stačí se podívat na hlasování v Karlově odkazu kousek výše (vím, antišengeňáci to mohli úmyslně pokazit).

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru