Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Blbě nasazená žárovka?

V poslední době se nějak často setkávám s řidiči aut, jejichž světlomety nesvítí oba stejně - jeden potkávací a jeden do dálky. Tím dálkovým samozřejmě oslňují, i ve dne (natož v noci). Čím to je? Neumí správně nasadit žárovku? Měl jsem za to, že špatně se to dá nasadit max. v nějakém Favoritovi, ale tohle jsou většinou nová auta (odhadem 10 a méně let). Jak je možné, že se to dá zdrbat i v novém autě? A jak je možné, že si toho ti dotyční nevšimnou? Vždyť v noci to musí být jasně zřetelné, že jim to nerovnoměrně svítí.. Nebo jde o něco jiného? Blbý náklon celého světlometu? Fakt by mě to zajímalo, při každé vyjížďce potkám několik takových řidičů..

Předmět Autor Datum
ja mam nove auto, s LED svetlami a bezne sa stretavam s reakciou protiiducich aut, ze mi bliknu, ako…
Qet 31.08.2015 00:32
Qet
Takové miluju, tak se choval i kamarád, dokud ho málem nesundalo protijedoucí auto. Prostě ti to sví…
Potkan007 31.08.2015 09:20
Potkan007
Jeden s těch oslňujících sem byl i já, až na technické mi borec ukázal v čem je problém. Většina dne…
ekr 02.09.2015 09:36
ekr
Řekl bych, že je to o penězích. Vyměnit žárovku nestačí. Většina lidí si nenechá seřídit světla v se…
IQ37 03.09.2015 17:03
IQ37
Nebo až na STK, což je jednou za dva roky.
Prasak 03.09.2015 18:03
Prasak
Záleží na konstrukci. Mám I30, tam se musí kvůli výměně žárovky vyndat celé světlo. Což znamená posl…
jirka44 03.09.2015 17:13
jirka44
Tak to mám u Citroena vcelku štěstí. Sice je nutno použít hvězdičkový šroubovák, ale stačí ze světla…
Prasak 03.09.2015 18:03
Prasak
To víš, Hjondé - new thinking, new possibilities :))
Dale Cooper 03.09.2015 19:28
Dale Cooper
Tak to bude ono.. poslední
Niko Bellic 03.09.2015 19:56
Niko Bellic

ja mam nove auto, s LED svetlami a bezne sa stretavam s reakciou protiiducich aut, ze mi bliknu, akoby som mal zapnute dialkove. Neriesim to, len raz som jednemu agresivnejsiemu blikol ja naspat dialkovymi a mal co robit, aby to na ceste udrzal. A to mam svetla nastavene na "kratsie", asi o 3 metre. inak LED oproti mne mi riadne tahaju oci...
to co opisujes ty mi skor pripada ako nejaka chyba elektroniky, ale zatial som to nespozoroval nikde

Takové miluju, tak se choval i kamarád, dokud ho málem nesundalo protijedoucí auto. Prostě ti to svítí až moc, protijedoucím je to nepříjemné, tak bliknou. Rozumný člověk ví, že tak svítí normálně a nemůže nic dělat, tak ho ignoruje a jede dál. Ukázat mu, že nemá co blikat a vysvítit ho taky, jen ať si to blikání vyžere, může dopadnout jen špatně. Šel bych se podívat, kde je problém, auto s LED máme doma a proti xenonům naopak na protijedoucí působí dojmem, že svítí málo i když řidič vidí dobře.

Jeden s těch oslňujících sem byl i já, až na technické mi borec ukázal v čem je problém.
Většina dnešních aut má špatný přístup ke světlu a tím i následné výměně žárovek.Jelikož v servisu to stojí peníze a čas člověk si chce tuto věc provést sám, je pravda že u favoritu nebyl problém tam to nemohl pokazit snad nikdo, ještě navíc tam byla možnost tu žárovku jakoby zasunout do osazení a držela a člověk mohl v klidu nasadit ono pérko které drží žárovku.
U předešlého auta ( Fiat Stilo ) se měnila žárovka přes plastové nadkolí, vytočilo se kolo povolili dvě matky a vsunula se ruka kolem plastového nadkolí.
Při otevřené kapotě a za pomocí druhé ruky z vrchu těsně kolem baterky se dali žárovky po menším nácviku celkem dobře měnit.
A zde nastává onen problém ta žárovka nedržela v žádném osazení logicky jen se nasměroval ten kovový zobáček to je jediné vodítko.Proto ta druhá ruka tou sem tu žárovku musel přidržovat aby nevypadla než sem nasadil kovové pérko které žárovku drží.
To mi ukázali na té technické že mám každou žárovku jinak nakloněnou ve světle, proto oslňuji protijedoucí řidiče, čili i sklon žárovky ve světle je důležitý.
Pak už sem si na to dával pozor při výměně a nikdo už neblikal.

Tak to mám u Citroena vcelku štěstí. Sice je nutno použít hvězdičkový šroubovák, ale stačí ze světla sundat gumovou krytku a žárovka je přístupná. Jsem tomu rád, protože když jsem vyměnil poprvé žárovku, tak měla asi nějak nakřivo vlákno a to natavilo skleněný obal, takže do týdne jsem to musel měnit znovu.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru