Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Jak zavíráte kapotu u auta?

Nedávno jsem se bavil na tohle téma a zjistil jsem, že jsou dvě skupiny vyhraněných lidí, co do zavírání kapoty na autě, každá má svoji pravdu a odmítá druhou metodu. Jedna skupina ji zásadně pustí z výšky, kdy se zabouchne, druhá ji opatrně položí a potom se o ni opře, aby zacvakla. Kdo zabuchuje, říká, že si nechce vymačkat důlky do plechu, kdo zamačkává, tvrdí, že bouchnutí z výšky je příliš bezohledné k pantům, těsněním a vlastně všemu okolo.

Ve které skupině jste? Já osobně pouštím z výšky, ale jen z nutně potřebné pro zabouchnutí, asi 15 centimetrů, nechci zbytečně skákat po laku, aby se kapota dovřela.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Můj názor je, že lidi co pouští kapotu z výšky mají třeba pocit většího bezpečí že se haupna neotevř…
Just4Fun 04.08.2015 20:08
Just4Fun
Zrovna včera jsem to zkoušel. Mám nový auto a zamáčknout to jemným stiskem nešlo. Pustil jsem to z v… nový
Prasak 04.08.2015 20:58
Prasak
U bagru jsem měl dokonce i předepsáno pouštět z výšky, a tam je haupna tvrzenej plast. Kvůli týhle d… nový
Just4Fun 04.08.2015 22:20
Just4Fun
Především by se to mělo dělat tak, jak to určí výrobce toho kterého vozidla. Popsáno to jest v návod… poslední
Prasak 04.08.2015 23:37
Prasak

Můj názor je, že lidi co pouští kapotu z výšky mají třeba pocit většího bezpečí že se haupna neotevře za jízdy. Ikdyž to má pojistku ale dělával jsem v tomhle oboru a na pár takovejch případů jsem narazil že při zamáčknutí kapota pořádně nezacvakla. Obzvlášt u starších aut. Ale je to určitě otázka názorů. Za mě oboje. U starých boucnout a u nových zamáčknout. :-)

Zrovna včera jsem to zkoušel. Mám nový auto a zamáčknout to jemným stiskem nešlo. Pustil jsem to z výšky 10 cm a bylo zaklapnuto. A hlavně, jako se vším - svoje dílo si zkontroluju, takže stejně tak, jako když zamknu auto a ještě raději zkusím chytnout za kliku, tak zaklapnu víko a zkusím, jestli drží.

Navíc nový auta mají opravdu tak tenký plechy, že bych měl strach, že to promáčknu.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru