Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Ojeté auto - aby se člověk bál vybírat

Tak jsem si zase jednou ověřil, jak se v naší zemi podniká.
Kamarádovi vletěl na začátku roku pod kola auta šílenec z vedlejší, kamarád ho trefil do levého předního kola, totálka, auto z posledních sil vyjelo na odtahovku. Prodal ho někomu z Moravy na díly.
Dnes jsem z dlouhé chvíle prohlížel diskuze na internetu a narazil jsem na člověka, kterému se zalíbilo auto za úžasnou cenu, jen lehce poškozené. Rozklikl jsem inzerát na bazoš, viděl jsem stejnou barvu, bouráno na stejnou stranu, začal jsem hledat fotky kamarádova auta a se zděšením jsem zjistil, že má stejnou SPZ z Prahy, prodávající je z Ostravy.

Po bouračce bylo zkroucené až po C sloupek, vyletěly všechny airbagy, kapota vypadala jako otevřená konzerva rybiček, maska zmizela, nárazník téměř na kusy, pravý xenon vysypaný, tekl chladič, musel být rád, že z toho vystoupil. Po půl roce je auto ve stavu "Lehce poškozená přední část vozidla.Agregát,nosníky,stěna,chladiče OK,xenony svítí.2x airbag K.O.Vozidlo je plně pojízdné." a cena naskočila o čtvrtinu. Jinak řečeno už asi není moderní opravovat totálky na nebouraná auta, to může někdo poznat, ale celkem chytře opravil totálně rozmlácené auto na pár vlnek na kapotě, slepený nárazník, vysypané sklo ze světla. Přiznává, že to je bourané, jen neříká, jak moc, z šílené rány udělal něco na úrovni nešťastného přehlédnutí cyklisty v nízké rychlosti.

S cílem odradit toho zájemce, který se na něj ptal na fóru, jsem mu popsal stejný příběh a přidal čtyři fotky auta na kaši. Za hodinu inzerát zmizel, ale nedělám si iluze, za měsíc se objeví opět. Došlo mi, proč se říká, že internetové inzerce jsou rájem bouraných a stočených aut. To je vážně někdo schopný s klidem prodat jako lehce bourané auto, které mu prošlo rukama a ví, že dával dohromady vrak?

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
I kvůli těmto podvodům jsem raději koupil nový auto. Jen obyčejný, žádnej luxus, ale s jistotou půvo…
Prasak 18.06.2015 19:33
Prasak
Udělal jsem to úplně stejně. Sice nemám auto prémiové značky, ale jsem s tím naprosto spokojený. 6 l…
Dale Cooper 23.06.2015 14:52
Dale Cooper
Prémiová značka je v našich končinách přece ta koncernová! Když vozím synka do školky, tak občas tam…
Prasak 23.06.2015 18:17
Prasak
Tak tak, sousedi to mají taky. Kdepak nějaký Citroen nebo Ford, to jsme míň lidi než ostatní...:-)
Dale Cooper 23.06.2015 21:02
Dale Cooper
A co jsme teda my co jezdíme s kosočtvercem? :-? poslední
mismas 24.06.2015 11:57
mismas

Prémiová značka je v našich končinách přece ta koncernová!
Když vozím synka do školky, tak občas tam vidím jednoho fotříka, jak přijíždí s děckem v bílým Passatu, možná je to CC (takovej placatej). Přes kapotu má podélně černej pruh a v něm nápis Volkswagen. Na tom chlapovi je od pohledu vidět jak je hrdej na svůj koncernovej supervůz a jak pohrdavě se dívá na ostatní hebla okolo. Jen on má to správný auto. Od pohledu je na něm vidět, že by se stal vrahem, kdybys mu nehtem poškrábal lak na blatníku. Prostě übermench.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru