Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zajímalo by mne, který koumák a proč zrušil značku "Vlečkový přejezd". Dřív byla třeba i tady: http:…
Yarda 20.04.2015 11:25
Yarda
To ještě nic není. V Mělníce je proslulý přejezd přes kolej, která před i za přejezdem prostě není,…
Rce 20.04.2015 22:54
Rce
Jen jsem o tom přejezdu slyšel. Teoreticky, pokud se to pošle do správního, neměl by mít úřad šanci…
Zarniwúp 21.04.2015 13:57
Zarniwúp
Ale je to jen teorie Právě. Vrána vráně oči nevyklove, takže by se kraj postavil za město, minister…
Dale Cooper 21.04.2015 21:51
Dale Cooper
Jsou lidi, kteří mají ty nervy se s tím zabývat. Tedy bránit se. Existuje teorie, podle které mají u…
Zarniwúp 21.04.2015 22:40
Zarniwúp
Proč by se ouřad bránil a hnal to ad absurdum? No proč ne? Jednak tím, že to u několika vzpurnějších…
Dale Cooper 21.04.2015 22:44
Dale Cooper
Ouřad to, typicky v tom Mělnickém případě, musí u soudu prohrát. Zkusí to maximálně do druhého kroku… poslední
Zarniwúp 21.04.2015 23:19
Zarniwúp

Zajímalo by mne, který koumák a proč zrušil značku "Vlečkový přejezd". Dřív byla třeba i tady:
http://goo.gl/maps/pLdGp
teď je tam značka "Nechráněný přejezd". Když tamtudy jedu, široko daleko žádné železniční vozidlo, vrata do fabriky zavřená, samozřejmě žádné bílé blikací světlo, tak zpomalím na 30, co kdyby v tom nenápadném autě parkujícím poblíž byli cajti a neměli ještě splněný denní plán výběru pokut.
Ale připadám si, jako B. L. Bec.

To ještě nic není. V Mělníce je proslulý přejezd přes kolej, která před i za přejezdem prostě není, je vytrhaná a zbývá jen skrz silnici. Každý se domníval, že přejezd tam zbyl jen proto, že není čas nebo peníze předělat ho na kus plné silnice. Omyl! Umístili tam radarovou kameru a kdo po tomto nesmyslném přejezdu nejede 30, obdrží fotku do památníku včetně pokuty. Přejezd zbyl jako past na řidiče a snadný výdělek pro obecní úřad. Když lidi nadávají, obecní úřad odpoví, že není jejích problémem jestli tam vůbec může vlak jet či ne, ale že značka A26a nařizuje 30 Km/hod. Basta fidli.

Jsou lidi, kteří mají ty nervy se s tím zabývat. Tedy bránit se.
Existuje teorie, podle které mají u těchhle "masových" výběrů desátek (protože popisovaný přejezd nic jiného, než "mýtná brána" na desátek není) lidi, co se brání, dost velkou šanci uspět. Těch, co zaplatí je pořád dost, tak proč by měl ouřad nějak intenzivněji lámat peníze z těch, co se brání.
Já bych na to taky neměl, ale uvažoval jsem o pojistce (například). Ale nejezdím tolik moc, aby se mi to vyplatilo.

Proč by se ouřad bránil a hnal to ad absurdum? No proč ne? Jednak tím, že to u několika vzpurnějších jedinců nechá vyhnít, nebo sleví, poskytuje střelivo i ostatním. Mnohdy lidé, co se brání, si to nenechají pro sebe a najednou je na ouřadě ouzko, poněvadž se nevybere kýžená částka a hledá se, v čem je problém. Tím, že se víc lidí brání a jdou do pře s úřadem ubývá lidí, co bez keců zaplatí.
Ostatně, pražský magistrát výběr pokut zautomatizoval, lidem přijde list a tam výzva k úhradě částky. Ta je obvykle nižší, než by byla pokuta a spousta lidí pro klid zaplatí. Pak ať si ale všichni odpustí ty pindy o bezpečnosti a honech na piráty... Jde prostě o výběr výpalného.

Ouřad to, typicky v tom Mělnickém případě, musí u soudu prohrát. Zkusí to maximálně do druhého kroku a pak se na to s vyhlídkou prohraného soudu vykašle. To jsou jen výdaje a ne zisk. Až se to přestane vyplácet, vymyslí jinde jiný šméčko a tohle zruší (jak už se v Mělníku asi stalo...). :-)
Jde jen o výběr výpalného.
Vždyť je to průhledný jak děravý trenky. Když czech radar pronajímal (ono to zřejmě funguje dodnes, nevím) obcím technologie, tak obce si odhadované částky, co plánovaly vybrat na pokutách, psaly rovnou do příjmové části rozpočtu. Oni si plánovali, kolik vyberou...
Vždyť v tý Praze je to něco podobnýho. Posílají výzvu na nižší částku, je jasné, že podstatné je bezbolestně zkasírovat. Do žádných tahanic se jim nechce, je to jen práce navíc. Navíc vždycky existuje nebezpečí, že i po tahanicích nebudou mít nic. Tohle je prostě optimalizované na co největší výběr s co nejmenší prací, o nic jiného jim nejde.
Svině, nemůžu si pomoct. :-)

ps: Úvodní stránka czech radaru je dobrá, uvítačka z Drupalu. :-D

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru