Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Čím dřív pryč z tohoto státu, tím líp....

Tohle mě tedy fakt nasralo 3-[

http://www.novinky.cz/domaci/366997-trvaly-pobyt-bude-muset-odpovidat-mistu-kde-lide-opravdu-ziji-navrhuje-ministerstvo.html

Takže, když se nějaký černokněžník rozhodne, že hodlá bydlet u mě, prostě to nahlásí na národním výboře (se sfalšovanou nájemní smlouvou) a basta fidli? Nic s tím nezmůžu? Pak mi sem dojde exekutor vybílit byt, že někde neplatí alimenty?

Klidně to admini smažte... jsem vytočen na maximum.

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud jsem to pochopil, jedná se hlavně o narovnání reality versus papírový stav. Tj. když u tebe ni…
touchwood 16.04.2015 08:25
touchwood
Druhá možnost je institut trvalého pobytu zrušit a ponechat jen ohlašovací povinnost. Formálně jde s…
Zarniwúp 16.04.2015 10:57
Zarniwúp
Pak je třeba nejspíše novelizovat s tímto zákonem i záležitosti ohledně exekucí. Např. povinnost exe…
touchwood 16.04.2015 13:46
touchwood
Ono to není jednoduché. Když se takový člověk bude ucházet o ten byt, tak se asi neukáže ve špatném…
IQ37 16.04.2015 14:56
IQ37
ale že je hnědočech vypáleno má, a to je cejch. Je to tak? ;-)
touchwood 16.04.2015 15:44
touchwood
Pokud budu chtít někomu pronajmout svůj majetek, je mojí svobodnou volbou a neoddiskutovatelným práv…
cejna 16.04.2015 16:17
cejna
Vidíš ale tu bezvýchodnost té spirály? Jsi cikán, můžes se chovat jak chceš dobře, všude se na tebe…
JR_Ewing 16.04.2015 16:52
JR_Ewing
je to marný, je to marný, je to marný. Tím nechci říct, že si za to nemůžou částečně sami. Jenže re…
touchwood 16.04.2015 18:35
touchwood
Pořád je dost lidí, kteří jim ten byt pronajmou. Někomu to vadí, někomu ne. Nejde to ale nikomu naři…
cejna 16.04.2015 19:25
cejna
o to ale přece vůbec nejde, jde o princip. Je to úplně stejné, jako když svého času byly v pohraničn…
touchwood 16.04.2015 19:41
touchwood
Jedna moje příbuzná si myslí, že všichni chlapi jsou prasata...
Zarniwúp 16.04.2015 20:51
Zarniwúp
A jsou! A ještě čůrají ve stoje, zatímco ženy při tom musí potupně sedět! Takže tady je to v pořádku…
Dale Cooper 17.04.2015 14:35
Dale Cooper
Mě by zajímalo, kdo je na tom hůře když fouká silný protivítr...
IQ37 17.04.2015 15:35
IQ37
Neumis chcat po vetru? ]:) poslední
RedMaX 17.04.2015 19:48
RedMaX

Pokud jsem to pochopil, jedná se hlavně o narovnání reality versus papírový stav. Tj. když u tebe nikdo opravdu nebydlí, tak tam logicky nemůže mít trvalé bydliště, i když to tak nahlásí. A opačně, asi by to mělo sloužit k zlomení odporu pronajímatelů bytů nechat zapsat bydliště svým nájemcům (opět dle reálného stavu).

Předpoklad je, že bude existovat nástroj, kterým si budeš moci zkontrolovat kdo u tebe bydlí. Navíc je to jen návrh, takže bych čekal, že bude nějaká oponentura a na problémy s potenciálním zneužitím někdo poukáže. Kusé informace novinkového typu mě zatím nechávají chladným.

Druhá možnost je institut trvalého pobytu zrušit a ponechat jen ohlašovací povinnost. Formálně jde stejně jen o povinnost nahlásit, kde se zrovna déledobě vyskytuji.
Tahle formulace Budou moci hlásit trvalé bydliště na nějaké adrese i bez souhlasu vlastníka či pronajímatele, přičemž pobyt bude moci nahlásit i osoba blízká, stačit bude například nájemní smlouva. Trvalý pobyt bude možné mít hlášen i v objektech, které nejsou určeny k bydlení… v podstatě říká, že vlastník či pronajímatel automaticky souhlasí s trvalým pobytem. Problém vidím v tom, že kupříkladu exkutoři automaticky předpokládají, že mám-li někde trvalé bydliště, vlastním tam i movitý majetek. Nedokazují, že je to pronajímatele, majitel nemovitosti musí prokázat, že jsou jeho. Paradoxně nájemci to může být jedno. I když nebudu paranoik, tak mi to přijde jako podivný stav.
Pokud jde o novinkovost, tak z MV lezou podobné.... nedomyšlenosti ...častěji.
edit: Hezké je to i v téhle kombinaci.

Pak je třeba nejspíše novelizovat s tímto zákonem i záležitosti ohledně exekucí. Např. povinnost exekutora jednoznačně prokázat, že majetek patří povinnému.

To ohledně Šabatové je celkem logické. Rasismus je rasismus. Ale odmítnout proto, že se ti člověk nezdá kvůli svému chování, vystupování nebo proto, že nemá čistý tr. rejstřík, přece můžeš...

Pokud budu chtít někomu pronajmout svůj majetek, je mojí svobodnou volbou a neoddiskutovatelným právem si toho nájemníka vybrat. Pokud je pro mě rozhodující barva jeho pleti, každýmu je do toho s prominutím velký hovno. To není rasismus. To je prostě fakt. Třeba ten byt jednou budu chtít předat svýmu potomku a nechci aby bydlel po cikorkách, cizincích, feťácích, důchodcích, invalidech, kuřácích, alkoholicích....A nijak to nesouvisí se sympatiema či antipatiema k jakýkoliv z těch skupin. Prostě nakládám se svým majetkem tak jak uznám za vhodné já, protože to je prostě majetek můj.
Pokud budu chtít byt prodat, tak ho prodám komukoliv kdo zaplatí požadovanou částku.
To je celý.

Vidíš ale tu bezvýchodnost té spirály?

Jsi cikán, můžes se chovat jak chceš dobře, všude se na tebe dívaj skrz prsty, nikdo ti nepronajme byt.
Protože jsi cikán, nikdo tě nechce zaměstnat.

A po těhle lidech nějakým způsobem chceme, aby se stali součástí kultury, přijali naše pravidla a prostě se chovali "jako my"? Ať najdou nájem (ale ne u mě), ať najdou práci (ale ne u mě).. no kurva, mě to přijde ale doslova beznadějné.

Úřad ombucmana rozhodně zjistil závažnou věc, nemyslím si ale, že by represe tohle chování nějak omezily. Spíš by se naši politici měli zamyslet nad změnami zákonů okolo bydlení. Jednak podporovat sociální bydlení (dostat je ze spárů lichvářů na ubytovnách) a pak by jistě něškodilo zlepšít práva pronajímatele, aby byla naděje, jak případného problémového nájemníka rychle dostat pryč, nez udělá byt nepoužitelný. Pak by se jistě zvýšila i ochota pronajimatelů.

je to marný, je to marný, je to marný.

Tím nechci říct, že si za to nemůžou částečně sami. Jenže realita je složitější než obvyklé internetové/hospodské cancy typu "cikorky nikdy dělat nebudou" (sorry cejno, neber si to osobně) a říct rovnou, že určitou národnost lidí neubytuju, to jsme opravdu zpátky u tramvají pro židy a negry.

o to ale přece vůbec nejde, jde o princip. Je to úplně stejné, jako když svého času byly v pohraničních obchodech tabule "Češi nekraďťe!" Můj obchod to není (to je pravda), a pokud jsem takovou tabuli uviděl, otočil jsem se na podpatku a šel jinam, ale jde o tu paušalizaci - jsem Čech, tak to přece budu zloděj. Nejsem a uráží mě to. A protože to nemám rád s ohledem na svou osobu, neuznávám takové myšlení ani s ohledem na jiné skupiny lidí. To je celé.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru