Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co je to informace

Informace je často používané slovo, že její význam si lidé už neuvědomují a neuvědomují si ani její hloubku. Ale co to tedy je?

Informace je jakýsi signál, který nám popisuje nějaké prostředí, nějaký stav. Na základě informace se všichni živí tvorové rozhodují. Informace tedy hýbe vesmírem. Proto pokud chceme, aby svět fungoval podle nás, musíme světu dodat ty správné informace (tím správné nemyslím správné po faktické stránce)

Informace tedy nemusí být fakticky správné a mohou klamat, toho se využívá v propagandách nebo reklamách, aby právě firmy nebo státy zapůsobily na lidi a lidé fungovali tak, jak chtějí ty firmy nebo státy.

Informace využívají i stroje, které díky senzorům se rozhodují, co mají vykonat, pro něj je informací jak jeho program, tak jeho signály ze senzorů. Informace je tedy velice důležitá v obecném smyslu.

Jak se bránit nepravdivým informacím?
Pokusit se nalézt informaci na podobné téma, nezávislou a porovnávat je mezi sebou. Pravdu v informaci většinou nenalezneme tak snadno, proto se vyplatí informace filtrovat logikou, vyloučit ty informace, které jsou logicky nesmyslné, vždy si u každé informace zahrajte na oponenta a zkuste si její platnost vyvrátit pomocí argumentace a logiky.

Informací v dnešní době je opravdu hodně, proto není problém si udělat téměř na cokoliv obecný názor, jak to je. Pokud nevíte, zda se postavit na stranu A nebo na stranu B, zkuste z obou stran nasbírat informace a zkusit si opět zahrát na oponenta a s tou stranou diskutovat tak, že budete jakoby proti ní. To si zkoušejte i u sebe, pokud jste příznivce politiky USA nebo politiky Ruska, zkuste si zahrát na oponenta a zkusit si své názory vyvrátit. Pak můžete zjistit, zda se mýlíte.

Hodně štěstí s bojem nepravdivých informací přeje
Mnaw

Předmět Autor Datum
Informace je třeba toto: Krym - Cesta domů (s českými titulky)
IQ37 31.03.2015 22:26
IQ37
Informace tedy nemusí být fakticky správné a mohou klamat Ano. Kdosi kdesi kdysi řekl, že dnes není…
Niko Bellic 31.03.2015 23:07
Niko Bellic
Information, původně z latiny... Moc hezký je výklad, který tvrdí, že slovo information převzala lat…
Zarniwúp 01.04.2015 00:34
Zarniwúp
Taky se to dá definovat jako jednotka vědění. Kdo má více informací - více ví.
IQ37 01.04.2015 00:47
IQ37
S tím rizikem, že čím více ví, tím více lží považuje za pravdu.
Moas 01.04.2015 08:05
Moas
http://cs.wikipedia.org/wiki/Informace poslední
Yarda 01.04.2015 08:06
Yarda

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru