Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Co s věkem?

Zdravím Vás !

Ne není to nuda, ani příznak prázdnin, ale jen moje často kladená otázka sama sobě. Proč já jakožto 18 letej kluk bych si přál, aby mi bylo 40 klidně i 50 i na těch 60 bych to klidně přeskočil! a lidé mající tento věk ho nechtějí a chtěli by raději stále nižší věk? Tuhle otázku si kladu už tak rok. A zajímal by mě názor i někoho jiného, než mejch vrstevníků. Jeho názor bych si rád přečetl. Díky!

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Je tu ale problém číslo 2. Nevydržel jsem po odstupu ze staré školy nevyužít příležitosti si pořádně…
storny 02.10.2013 12:31
storny
Sorry, ale co riesis? Srp a kladivo? A anonymne? Na to, ze mas 18 mas celkom dobru sancu, ze z teba…
fleg 03.10.2013 08:11
fleg
Dovol abych tě vyvedl z omylu. Neznáš mě, neznám tebe a určitě nejsem typ člověka, kterej by tady na…
storny 03.10.2013 11:29
storny
Jasne som napisal, ze mi vadia 2 veci. Prva je anonymne "udanie". Ked nieco niekam pisem, tak sa pod…
fleg 03.10.2013 18:32
fleg
Takto to dokáže udělat někdo, kdo už má pár životních zkušeností. Mladí pod dvacet ještě hovno ví, j…
Prasak 03.10.2013 19:30
Prasak
To nie je o skusenostiach, to je o povahe...vid reakcia Kurta, ktory nie je najmladsi a predsa s tym…
fleg 04.10.2013 11:22
fleg
vid reakcia Kurta, ktory nie je najmladsi a predsa s tym konanim suhlasi. Aby nevznikla mýlka - v j… poslední
Kurt 04.10.2013 14:29
Kurt

Je tu ale problém číslo 2. Nevydržel jsem po odstupu ze staré školy nevyužít příležitosti si pořádně otevřít hubu a napsal jsem všechno dopisem generálnímu řediteli staré školy. Dopis po příchodu ze školy uploadnu a byl bych rád, kdyby si to někdo přečetl a řekl mi také názor.
Teď k problému. Myslím, že je to banalita. V neděli jsem napsal jeho řediteli, že v jeho kabinetu vystavuje srp a kladivo + rudou hvězdu tak, že je to vidět až na silnici před školu. (Všechno ale velice slušnou formou) Ředitel tam v pondělí ráno přijel a prý se jen ozvalo "okamžitě sundat" a tak milej srpík a kladívko (po 20letech co to tam má :-D) šly do koše. Ředitel prý odjel a mistr se začal rozčilovat, že až mě potká, že mě ukopne palici a podobně . (To může zkusit :-D ) Dneska ale pravil, že mě udá, že má příbuznýho advokáta, že si od nějakýho buzeranta nenechá srát na hlavu. Dopisy jsem psal anonymně z adresy storny..... tudíž můžu říct, že o tom nic nevim, ale zase si myslím, že kuli tomu, že ho péruje za něco šéf si advokát nebo nějakej soudce vůbec nebude lámat hlavu. Co myslíte? :-) díky!

Sorry, ale co riesis? Srp a kladivo? A anonymne?
Na to, ze mas 18 mas celkom dobru sancu, ze z teba vyrastie rovnaky hajzlik ako mozno boli(su) ti, proti ktorym "bojujes".
Ked mam nejaky nazor tak sa urcite pod neho podpisem, anonymnych kriklunov tu mame plny net, tu si hubu otvara kazdy, pretoze sa citi mocny, ked je schovany v dave.
Navyse nerozumiem preco tebe vadi srp a kladivo niekde, kde ti to vadit nema. Ty si s nim v tom kabinete byval? Nutil ti on svoj svetonazor? Nutil ta chodit na stranicke schodze? Alebo nieco podobne?
Sorry, ale tvoja reakcia je uplne odveci, ak nieco mas proti svojmu majstrovi tak za nim laskavo chod a povedz mu to do oci, neschovavaj sa za anonymne udania a teraz si tu cely oplaseny, co z toho moze byt. Typicky pristup maleho hajzlika (nic v zlom, mas este sancu sa zmenit;o)).
A inak ked uz sa schovavas tak rob poriadne. Priemerne inteligentny vysetrovatel pokial by bol nuteny sa zaoberat takymto pripadom si hodi do Googla storny podla emailu a najde si tu toto tvoje priznanie, z emailu si pozrie ip, pripadne o to poziada nas, proste si ta najde, ked bude chciet. Nakoniec tvoja totoznost sa len potvrdi, kedze majster tusi od koho to vsetko prislo. Takze nabuduce premyslaj, ked chces nieco robit anonymne.

Dovol abych tě vyvedl z omylu. Neznáš mě, neznám tebe a určitě nejsem typ člověka, kterej by tady na poradně dělal nějakej bordel a schovával se anonymně. Na sraz poradny chci přijet a poznat lidi, od kterých čtu již 3 roky příspěvky nejrůznějšího typu.

Malej hajzlík? Ano, taky se tak cítím a z jedné strany je mi toho líto. Kdybys jen věděl, jak to tam vypadalo. Ze 14 lidí dal výuční list jednomu. (nemluvě o dalších ročnících) Kdyby to byla chyba jen ve mně, tak ano. Smekám, sem šmejd. Dopisem jsem chtěl upozornit vedení na to, co se tam děje těm lidem (spolužákům), který mám rád. Sám jsem to tam taky na závěr napsal. Přečti si ho a uvidíš sám...

Přikládám dopis.

Jasne som napisal, ze mi vadia 2 veci. Prva je anonymne "udanie". Ked nieco niekam pisem, tak sa podpisem. Ja byt riaditelom hodim list bez podpisu do kosa este pred precitanim.
Druha vec je, ze nevystupujes proti majstrovi verejne. Pokial si myslis, ze je to hajzlik alebo dokonca hajzel, pre co si sa nepodpisal? Preco si to nesiel oznamit verejne. Preco si netrval an tom nech riaditel zavola majstra a povedat mu to tam pred svedkom? Bojis sa, ze majster vybuchne? Ze ta napadne? A nejde zrovna o to, aby to spravil;o)?
Stat sa mozu dve veci, ak ho vytocis do nepricetnosti a je to debil tak ta napadne za co dostane v dobrom pripade podmienku (taky trebars aj nasimulovany otras mozgu ma uz dobu liecenia viac ako 7 dni a je to trestny cin), v horsom pojde sediet a este ti bude aj platit.
Pokial sa nechces nechat mlatit tak sa bran, riaditel ti dosveci, ze ta napadol ako prvy a ty si mozes na nom vybit zlost za predchadzajuce prikoria.
Ok mozno prehanam takto by som to riesil na tvojom mieste ja, kedze sa nebojim fyzickeho kontaktu, ale minimalne si sa mal podpisat a ist teda vysvetlit riaditelov akeho kretena to zamestnava.

To nie je o skusenostiach, to je o povahe...vid reakcia Kurta, ktory nie je najmladsi a predsa s tym konanim suhlasi.
Proste dnes si moderne zakopove vojny, kde ani nevies kto na teba utoci, casy ked sa veci vybavovali priamo su uz asi prec.
Mna by napriklad v zivote nenapadlo napisat anonymny list, ci mail. Nikdy som nemal problem s tym, ked sa mi niekto na nete vyhrazal (a ze to bolo pomerne casto;o)) uviest svoje meno, adresu a dovetok nech sa paci, prid mi to vysvetlit osobne (nikdy nikto neprisiel), takze nerozumiem preco s tym ma vacsina ludi problemy.
Tipujem, ze to bude asi vychovou alebo celospolocenskou klimou, kedze dnes je moderne riesit taketo veci zo zalohy.
Btw nie som ziaden superman (178cm, 78 kg) a mam aj prirodzeny strach a doteraz riesim ako sa zachovam v pripade konfliktu na ulici, ked tam budem s rodinou, pretoze vyrazne zvysujem riziko, ze im nieco stane a je tam naozaj zbytocne machrovat, ale zase chodit ako slepy voci tomu co sa deje okolo mna...no neviem neviem. Takze zijem s tym, ze takuto volbu nikdy nebudem musiet uskutocnit;o).

vid reakcia Kurta, ktory nie je najmladsi a predsa s tym konanim suhlasi.

Aby nevznikla mýlka - v jeho věku bych jeho situaci řešil stejně. Souhlasím proto, že jsem to zažil.
Dneska, už bych si ho vychutnal, ale to jen díky tomu, že prostě můžu. Mám nějakou pozici a nějaké zkušenosti. Na druhou stranu - narozdíl on mnoha grázlů mám co ztratit a tak se do otevřených konfliktů pouštím opravdu jen v situaci, kdy to nejde jinak.

Za spolehlivého podle tohoto zákona se nepovažuje ten, kdo pro vnitřní pořádek a bezpečnost představuje vážné nebezpečí svým jednáním, za které byl v posledních třech letech pravomocně uznán vinným ze spáchání více než jednoho přestupku
na úseku zbraní a střeliva,
na úseku používání výbušnin,
na úseku ochrany před alkoholismem a jinými toxikomaniemi,
na úseku obrany České republiky,
proti veřejnému pořádku,
proti občanskému soužití,
proti majetku, nebo
na úseku zemědělství, myslivosti a rybářství tím, že úmyslně neoprávněně zasáhl do výkonu práva myslivosti nebo do výkonu rybářského práva anebo úmyslně lovil zvěř nebo chytal ryby v době hájení.

A upřímně, že dám někomu do držky, on mě práskne a kráva na úřadě nedokáže rozlišit, kdo koho napadl, si umím představit docela živě.
Ostatně, ze stejného důvodu bych si třeba nikdy při vyjížďce na kole nedal pivo.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru