Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hrozny no. Respektive na ten graf se kouka docela pekne :-), spis by to chtelo graf poctu rusackych…
RedMaX 21.08.2013 23:42
RedMaX
Z toho grafu se mi chce blejt.
cejna 22.08.2013 06:02
cejna
Si namaluj nový, líbivý?
M-Pol 22.08.2013 06:26
M-Pol
Každýmu slušnýmu a inteligentnímu člověku musí 17% KSČ vadit. Nechápu jak můžou bejt lidi tak hloupí…
cejna 22.08.2013 07:31
cejna
jako kdyby Kalousek nečas a spol. nebyli bezpáteřní diletanti, že? :)) Za posledních 7 let pravicov…
touchwood 22.08.2013 08:22
touchwood
je to jednoduchy, staci na to jit pres prachy, mas pribliznej mesicni prijem 100.000,- a vic jednozn…
RedMaX 22.08.2013 10:23
RedMaX
vubec to resit nemusis, nic jineho nez levicova vlada pro tebe neni tomu mám jak rozumět? To není o…
Georgij Gadjukin 22.08.2013 12:30
Georgij Gadjukin
nakolik je ochotný být svobodný jenze tu svobodu ti vydobyly levicove strany Jinak tvuj prisevek o…
RedMaX 22.08.2013 13:32
RedMaX
jenze tu svobodu ti vydobyly levicove strany tomu opět nerozumím... tomu co popisuješ dál se říká p…
Georgij Gadjukin 22.08.2013 13:40
Georgij Gadjukin
ten priklad s tou skolou je blbost, to nema z levici nic spolecneho, ze je nekdo flink, to se ti opr…
RedMaX 22.08.2013 14:18
RedMaX
Ten bohatší přece víc zaplatí. Mimo progresivního zdanění by se třeba mohl potrestat ještě tak, že s…
karel 22.08.2013 14:21
karel
Ale ten chudej nejezdi vubec, chapes tu logiku? proc ma vubec platit dalnici, kdyz nema na auto?
RedMaX 22.08.2013 14:23
RedMaX
Máš pravdu. Každej ať si platí jen to, co potřebuje a rozhoduje si o svých penězích sám - a to je pr…
Kurt 22.08.2013 14:27
Kurt
snazim se vymyslet nejaky stat, kde to takto realne funguje. Priznam se ze svyma znalostma fakt nevi…
Redsnake 22.08.2013 14:31
Redsnake
jestli nekde funguje stat, kde se nic neplati Ani nemůže fungovat, vždy bude státní zřízení závislé…
Georgij Gadjukin 22.08.2013 14:39
Georgij Gadjukin
Podivej to mas slozity, Stalin taky nebyl zadnej komunista, urcite ani nevedel co to komunismus je a…
RedMaX 22.08.2013 14:55
RedMaX
jenže o tom to je. Moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně. Rodiny papalášů si žily jak v… poslední
touchwood 22.08.2013 22:01
touchwood

Hrozny no. Respektive na ten graf se kouka docela pekne :-), spis by to chtelo graf poctu rusackych imigrantu v kvetnu 2013 na ceskem uzemi, protoze me se sice ten aktualni pocet najit nepodaril, ale odhaduju to minimalne na trojnasobek ruskych ivanu, kteri nas v roce 1968 okupovali.
A nikoho to nezajima, nikdo s tim nic delat nebude, nez se nadejem, tak nas Rusaci zase anektujou a bude vyresino. 3-[

Každýmu slušnýmu a inteligentnímu člověku musí 17% KSČ vadit. Nechápu jak můžou bejt lidi tak hloupí.
No a ČSSD nám ještě ukáže. To je banda neschopných diletantů s bezpáteřním vedením. Sobotka, Hašek, Zaorálek, Mládek, Tejc... Hádám, že se vám krátkozrakým voličům, volícím za buřta, guláš, pivo a pár nesplnitelných slibů ještě nakonec bude stejskat i po nenáviděným Kalouskovi :-D

jako kdyby Kalousek nečas a spol. nebyli bezpáteřní diletanti, že? :))

Za posledních 7 let pravicových vlád vzrostlo zadlužení státu rekordně - krade se neskutečným způsobem. A jestli to tobě nevadí, tak mně teda zatraceně jo! Protože my, občané tohoto státu, jsme za to dostali jen pár km nekvalitně postavených dálnic (které je třeba po pár měsících opravovat), ořezané služby (znefunkčněné ÚP, registry vozidel, atd.) a ještě nadávky od politiků, že si žijeme nad poměry. A klidně mě můžeš hodit k těm "za buřta," protože tuhle demagogii používají jen lidi chudí duchem nebo lidi s vymytým mozkem. Je to totéž, jako když někdo tvrdí, že pravicové strany volí jen mafiáni.

Pokud vám to totiž nedošlo, politikům se moc hodí, když se společnost polarizuje, protože místo toho, aby kontrolovala politiky, bojují jednotlivé části společnosti mezi sebou a na kontrolu politiků jim nezbývá čas. Ti tak mohou "odklánět" veřejné prostředky přes zakázky svým kámošům, můžou zaměstnávat různé Nagyové a ještě popichovat ty své fanoušky proti ostatním. A když se na něco náhodou přijde, stačí se opřít o ty své skalní fandy a nějak se to ustojí. Toto není o pravici nebo o levici, ale o kamarádech, co si ze státu udělali dojnou krávu. Naštěstí ODS je už prokouknutá skrznaskrz a jde do kopru, sTOPku to ještě čeká (Drábek už zase vystrkuje růžky) a socdem, tam se právě bojuje mezi těmi slušnějšími a Zemanovou bandou. Není to ideální, ale já koho volit mám a rozhodně budu kroužkovat hodně pečlivě.

je to jednoduchy, staci na to jit pres prachy, mas pribliznej mesicni prijem 100.000,- a vic jednoznacne se ti vyplati volit pravici (pokud i tak volis levici, jsi frajer), mas-li mesicne upocenejch 20 koliku nebo nejakou podobonou castku - klidne i 40.000,-, vubec to resit nemusis, nic jineho nez levicova vlada pro tebe neni.

vubec to resit nemusis, nic jineho nez levicova vlada pro tebe neni

tomu mám jak rozumět? To není o tom kolik kdo bere, ale o tom nakolik je ochotný být svobodný a nést na svých bedrech odpovědnost za sebe sama. Ono je to pohodlnější platit si někoho, kdo za mne bude rozhodovat.
Levice se liší od pravice mimo jiné v tom, že mi 100,- Kč sebere a následně s velkou slávou 50,- Kč vrátí. A já jsem tak blbý, že jim za to ještě tleskám. Z těch, mně ukradených 50,- Kč, si polovinu nechá pro svoje vlastní potřeby (oni ti ochránci obyčejných lidí taky musí z něčeho žít) a za zbytek provozuje úředníka, který mi vysvětlí (protože to ví lépe), že to vlastně dělá pro moje dobro. A když se onen úředník začne nudit, vymyslí zákon či vyhlášku, kterou zkvalitní můj život (protože opět je to on, který ví lépe než já, jak mám žít), abych se nenudil já.
Mě se tento model nelíbí, proto volím pravici – bez ohledu na výši příjmu.

nakolik je ochotný být svobodný

jenze tu svobodu ti vydobyly levicove strany

Jinak tvuj prisevek obsahuje jen klise, ktere si tlucou do hlavy priznivci pravicovych stran. Ve skutecnosti je to jinak, jedno jestli je levice nebo pravice u moci, obe strany postavi dalnici a na tu je treba nekde vzit a jinak nez z dani to nejde, pokud nebudes uvazovat komunisty, kteri chteji budovat statni podniky. No zatimco pravice to sebere rovnym dilem vsem (jinymi slovy tomu co bere 20.000 seberou 5 koliku na vystavbu dalnice, takze mu zbyde skromnych 15.000 na zivot, tomu co bere 100.000 seberou taky tech 5 koliku, takze mu zbyde porad na zivot vic nez dost), levice bere bohatsim vic (tomu prvnimu tak zbyde 19.000 za coz se da vyzit lip a tomu druhymu treba zbyde jen 60.000, porad je za vodou, ale zdaleka ne tak jako kdyby vladla pravice). Takze to otech penezich preci jen je. Dalnice bude z dani placena vzdycky a stat bude tak jako tak.

jenze tu svobodu ti vydobyly levicove strany

tomu opět nerozumím...
tomu co popisuješ dál se říká progresivní zdanění a to je faktický trest za úspěšnost. Rovná daň je ovšem něco jiného. Rovná daň je např. 15 % z příjmu. Tedy ten co vydělá 100.000,- odvede v rámci rovné daně 15.000,-, ten co vydělá 20.000,- potom podle stejného vzorce 3000,-.
Také by se mohlo v rámci progresivní daně progresivně známkovat ve škole. Ty napíšeš písemku na 1, spolužák ji ani neodevzdá a oba dostane za 3. Jak dlouho tě bude bavit učit se, když snaha nebude náležitě oceněna?
Blbé je, že podle schémat levice by měli všichni žít z přerozdělených peněz. Ovšem kdo vydělá ten základní kapitál který se bude přerozdělovat nám nějak zapomínají říct. Jedinej kdo ví, jak se dělají velký prachy je Jirka Paroubek - z papíru a barev.

ten priklad s tou skolou je blbost, to nema z levici nic spolecneho, ze je nekdo flink, to se ti opravdu nepovedlo.
zustanme u dane na stavbu dalnice: ten prvni rikejme mu jednoduse chudak, ma tak maly prijem, ze si nemuze koupit ani auto, ten druhy rikejme mu bohac, ma auta tri. Presto dle tve logiky zaplati oba procentualne ze sveho prijmu na stavbu dalnice stejne, me to spravedlivy neprijde. :-/

Máš pravdu. Každej ať si platí jen to, co potřebuje a rozhoduje si o svých penězích sám - a to je právě ta svoboda, o které tu GG píše.

To není o tom kolik kdo bere, ale o tom nakolik je ochotný být svobodný a nést na svých bedrech odpovědnost za sebe sama.

jestli nekde funguje stat, kde se nic neplati

Ani nemůže fungovat, vždy bude státní zřízení závislé na daních. Já toto nikde nepsal.
Problém je v míře zdanění. Velký počet různého zdanění a vyšší míra zdanění = chudší lid, menší kupní síla, stagnující ekonomika, vyšší nároky na údržbu a kontrolu daňového systému a ve finále i vyšší daňové úniky. Tím pádem zvyšování daní paradoxně vede k menšímu výběru peněz, jak nás několikrát přesvědčil Kalousek. Znovu, pro lepší zapamatování Kalousek není, opravdu NENÍ pravicový politik.

Podivej to mas slozity, Stalin taky nebyl zadnej komunista, urcite ani nevedel co to komunismus je a presto se dnes tvrdi, ze za komunismu zemrelo vic lidi nez za fasismu a pritom to bylo za ery Stalina, kterej se za komunistu jen vydaval. No a Kalousek se zase vydava za pravicaka.

jenže o tom to je. Moc korumpuje a absolutní moc korumpuje absolutně. Rodiny papalášů si žily jak v bavlnce, zato mužici si až tak moc nepomohli. Komunismus jako ideologie je zajímavá myšlenková konstrukce, ale k realizaci potřebuješ dokonalé lidi, a ti neexistují (a asi nikdy existovat nebudou).

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru