Přidat debatu mezi oblíbenéZasílat nové příspěvky e-mailem Vypustí si kapři rybník?

Dnešní hlasování o rozpuštění sněmovny.

Obecně: Pro jsou ti, kteří mají určitou šanci posílit. Proti (či bez výrazného "pro") ti, kteří nemají šanci se za dva měsíce přehoupnout přes 5%, nebo ti, jejichž šance na obdobný procentuální výsledek jako v minulých volbách je mizivá.

Chápu poslance, který byl zvolen na krajské kandidátce ODS třeba z 5. místa, že s rozpouštěním váhá. Půlroční plat/náhrady se přece hodí a pořád je tu z jeho hlediska šance, že by se do května '14 mohla ČSSD rozklížit. Čemu ale moc nerozumím, je postoj Top09. Nemyslím si, že mohou zopakovat minulý výsledek, i když asi kalkulují s hlasy části voličů ODS. Jistě, rozpustit a rozdat karty znova je nejčistější řešení, líbí se většině obyvatelstva, ale pro konkrétní poslance to může znamenat konec. Vedení je v klidu, ti se k lízu dostanou pokaždé. Nezbývá tedy, než věřit ve vysoký morální kredit poslanců pravice, kteří si budou dnes odpoledne pod sebou tu příslovečnou větev řezat…

Jsou zobrazeny jen nové příspěvky. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nesleduju to. Do ted to vypadalo, ze TOPka by mohla posilit, ODSka zase neco ztratit, KS ztrati, CS…
RedMaX 20.08.2013 11:37
RedMaX
Ještě jsou tu tři dva až tři subjekty, které by se mohli dostat do sněmovny. Buď mají už nějakou his…
JR_Ewing 20.08.2013 14:39
JR_Ewing
Zeleni doufam ne, uz kvuli nim a myslim, ze NE jim reknou i volici. Ta strana se bohuzel znemoznila…
RedMaX 20.08.2013 15:21
RedMaX
tady na Jižní Moravě bych jim dával šanci. Navíc Lidovci jsou autentická strana, nikoli sebranka pod…
touchwood 20.08.2013 19:05
touchwood
to je kinderstrana, která dopadne jako VV Stejně jako tehdá Zelení. Tj. dostanou se tam, čuchnou k…
Prasak 20.08.2013 20:34
Prasak
Takže modrý nebo oranžový? Asi jim dám hlas, ať to dopadne jak to dopadne, aspoň by se nažrali:)
Redsnake 20.08.2013 20:58
Redsnake
Osobně to pro mě bude těžké rozhodování, v následujících volbách. Mám dva soukromé principy, podle…
L-Core 21.08.2013 09:26
L-Core
No ja to proste hodim komunistum a nad nicim nepremejslim. :-) Parlamentni demokracie stejne nefungu…
RedMaX 21.08.2013 09:35
RedMaX
Proč komunistům? Může kde kdo říkat, že dnes už to je jiná organizace, ale podle mě to je pořád zloč…
Redsnake 21.08.2013 09:36
Redsnake
zas tak bych to neprožíval, řeči o "krvi na rukách" platily někdy v 50. letech a ti lidé tu už dávno…
touchwood 21.08.2013 09:44
touchwood
Nicméně náckové a jejich propagace a strany jsou zakázané, že.
Redsnake 21.08.2013 09:49
Redsnake
ano, taky mají za sebou vyhlazovací koncentráky (kde dokonale "strojně" likvidovali lidi, celé rodin…
touchwood 21.08.2013 09:54
touchwood
S těmi troškaři bych byl opatrný. Kdoví, jak to skóré skutečně vypadá (nedozvíme se nikdy).
L-Core 21.08.2013 17:39
L-Core
naprosto si nedělám iluze. Bolševici v Rusku si s nacisty v reálu v krutosti a bezcitnosti nijak nez… poslední
touchwood 22.08.2013 21:34
touchwood

Nesleduju to.

Do ted to vypadalo, ze TOPka by mohla posilit, ODSka zase neco ztratit, KS ztrati, CSSD vubec nevim, Zemanovci posili, ale je otazka, jestli to bude stacit na 5%. Peake a VV konci.

Jestli ale Klaus nejak razantne podpori Bobosikovou, tak verim, ze ODS bude rada za 5% a ztrati i TOPka.

Co ale nevidim jsou hlasy lidi, kteri volili US, Zelene a posledne VV. Nemyslim, ze tyhle lidi by sli do ODS, TOP, Suverenita ani na druhe strane CSSD, Zeman, KS. Takze je tu jeste nejakych 5-10% volnych, nezapominal bych na Babise, ikdyz asi media mlci - nemam TV - nesleduju, ale koupil MAFRA, takze je schopen si udelat poradnou kampan.

Ještě jsou tu tři dva až tři subjekty, které by se mohli dostat do sněmovny. Buď mají už nějakou historickou účast ve sněmovně (jsou to zavedené subjekty, aktuálně bez přítomnosti v parlamentu, ale myslím, že mají nějaké senátory) a nebo jsou úspěšní toho času v německu. Jde o Zelené, KDU-ČSL a Pirátská strana. Babiše netuším, je to značně nepředvídatelný projekt, sice bude všude vidět, ale podnikatelské rychloprojekty už zklamaly a lidé si dají větší pozor.

Zeleni doufam ne, uz kvuli nim a myslim, ze NE jim reknou i volici. Ta strana se bohuzel znemoznila angazovanim ekopodnikatele Bursika a jeho podrztasky biomasy. Obavam se, ze jeste ani neprovedla nejakou vetsi sebereflexi. Do budoucna doufam, ze zase budou, mistni organizace jsou mnohdy na vysoke urovni, ale lidi je nevoli ani v mistnich volbach, protoze vsichni vi, ze elektrina zdrazuje kvuli ekoenergii ze slunecnich elektraren a to maji obcane prirazene k Zelenym.

Lidovci by mohli, ale nejsem si jist, jestli sezenou tech 5%. Preci jenom jak jednou v parlamente skoncili, tak uz se tam budou dostavat tezce zpatky, navic kalouskovych 60 papezeneckych miliard privadi lidem malem infarkty a spojuji si to misto s Kalouskem prave s lidovcema, teda krome fanatickych katoliku tu stranu nikdo volit nebude.

Pirati vubec, bez sance, 1% maximalne. Tenhle projekt mozna jednou vyroste, ale v nasledujicich volbach jeste urcite ne. Ta strana je znama par geekum a konec. Rovnez jejich program je lidem cizi, preci jenom u nas zatim Monsanto neni u zemedelcu tak popularni jako v US, teda nechapou ze piratstvi se nerovna jen nejaky stahovani filmu z uloz.to.

Osobně to pro mě bude těžké rozhodování, v následujících volbách.

Mám dva soukromé principy, podle kterých se rozhoduji:
- aby můj hlas nepropadl (nevolím tedy experimenty, jejichž šance na prolomení 5% je minimální)
- volím tu stranu, která (jejíž program) mě pokud možno co nejméně okrade. Vím, po volbách bývají sliby zapomenuty, ale přece nebudu volit toho, kdo si klade za cíl mě zlikvidovat jako parazita. Absurdním paradoxem přitom je, že těm parazitům (k možnosti parazitovat na zaměstnancích výrazným zvýšením výdajových paušálů) daleko nejvíce pomohla Paroubkova vláda s ministrem financí Sobotkou. K tomu se teď pan předseda samozřejmě nehlásí…

Vzletné programy jsou jen opičí tanečky pro plebs a po volbách jsou z nich bezvýznamné cáry papíru.

No ja to proste hodim komunistum a nad nicim nepremejslim. :-) Parlamentni demokracie stejne nefunguje a KS je v parlamentu nejmensi zlo. (Jinak je tomu samozrejme na urovni komunalni, kde ma smysl se poradne rozhlednout, kdo opravdu bude v ramci obce obyvatelum ku prospechu, bohuzel to lidi nechapou.)

ano, taky mají za sebou vyhlazovací koncentráky (kde dokonale "strojně" likvidovali lidi, celé rodiny) a 20 milionů mrtvých. Stalin s Leninem, přes to, že nechali pochcípat půlku Ukrajiny hlady a používali gulagy jsou proti tomu jen troškaři. Tím to nijak nezlehčuju, ale nacismus měl ve své ideologii "natvrdo" teze o likvidaci národů, komanči se takto daleko nedostali, nejhorší co vymysleli, je násilné převzetí moci a majetku (tj. to, co se běžně dělá při převratech národnostně, nábožensky nebo vojensky motivovaných). Je to hnus, ale je to tak.

Zpět do debat Přispět do debaty Nahoru